Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

30 April 2023 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

Joi, 27 aprilie preoții Cercului Pastoral Misionar Moldova Nouă s-au întâlnit la Parohia Naidăș. Întâlnirea a debutat cu  Acatistul  Învierii Domnului, unde au slujit pr. Gheorghiță Băloi,  pr. Cristian Zaharia-Ienea și pr. Vichentă Ponoran, restul preoților asigurând cântarea la strană.

Fiind anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, la aceasta rugăciune părintele paroh a invitat persoanele vârstnice de pe raza parohiei dar și bunii credincioșii ai parohiei care au răspuns pozitiv, într-un număr mare chiar dacă rugăciunea a fost într-o zi din mijlocul săptămânii.

În cuvântul de învățătură, părintele Băloi a subliniat importanța femeilor mironosite în apostolat făcând o paralelă între rolul acestora și cel al persoanelor vârstnice din aceste timpuri.

De asemenea în cadrul acestei întâlniri s-a prezentat un referat cu titlul: Chipuri de persoane în vârstă care s-au remarcat în Sfânta Scriptură, ca exemple de viețuire creștină  de către păr. Ovidiu Marian Sarchiz. În continuare au urmat apoi  discuții și intervenții pe marginea referatului din partea preoților.

În partea a doua s-au discutat mai multe ordine circulare  stabilite de Centrul Eparhial dar și proiectul „Hristos împărtășit copiilor”, care  va avea jurizare pe etapa protopopiatului în ziua de 2 mai. (Pr. Gheorghiță Băloi)