Ședința lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

6 April 2023 Off By Herea Darius
Ședința lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

Marți, 4 aprilie a c., a avut loc ședința lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în Parohia Ferdinand Oțelu Roșu, Protopopiatul Caransebeș.

După săvârșirea Rugăciunii de seară, părintele paroh Manuel Boran a prezentat referatul intitulat ,,Porunca cinstirii părinților”. În înțeleapta și dreapta Sa purtare de grijă, Dumnezeu păzește în chip deosebit viața și rânduiește bunăstare celor care-și cinstesc pe pământ părinții, iar spre desăvârșită răsplătire a acestei virtuții desăvârșite le dăruiește viață nemuritoare și fericită în Patria Cerească. Porunca cinstirii părinților, observă sfântul Chiril din Alexandria, este pusă între poruncile care-L privesc pe Dumnezeu și poruncile care-l privesc pe aproapele. În primul rând e Dumnezeu, în al doilea rând sunt părinții, prin care Dumnezeu ne-a adus în această lume și apoi vin ceilalți oameni.

În a doua parte a întâlnirii părintele Ioan Negrei de la Parohia Cireșa, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei a adus la cunoștința preoților deciziile Centrului Eparhial și activitățile desfășurate în următoarea perioadă. (Pr. Romulus Frîncu)