Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

17 May 2023 Off By Pavel Canea
Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Învățământul teologic din Caransebeș este unul cu o tradiție de peste 150 de ani care a format de-a lungul anilor preoți și profesori, dar mai ales oameni de valoare pentru Biserica strămoșească și pentru societate.

Și în acest an s-au înscris elevi de clasa a 8-a pentru a susține examenul de admitere la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și a duce mai departe această frumoasă tradiție, dar și pentru a deveni slujitori ai Bisericii și dascăli la catedră.

Cei care au ales să înceapă studiile teologice la Caransebeș au avut oportunitatea miercuri, 17 mai, să fie examinați de comisia formată din părinții profesori de la Seminarul Teologic, prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Examenul a debutat cu un moment de rugăciune în biserica din incinta acestei instituții și a constat din vizita medicală, verificarea dicției și a auzului muzical, un scurt interviu și o probă scrisă la disciplina Religie, candidații având de pregătit 7 lecții din programa claselor 5-8.

„Ne bucurăm că și în acest an elevii prezenți la examen au dovedit frumoase aptitudini muzicale, au obținut rezultate foarte bune și la proba scrisă, ceea ce ne încredințează că și pe viitor vom avea elevi buni, care vor face cinste Școlii și vor sluji Biserica noastră, atât de la altar, cât și de la catedră ca profesori de religie, învățându-i pe copii și tineri dragostea față de Dumnezeu și față de Biserică, față de tradițiile și valorile neamului românesc. Îi felicităm pentru rezultatele obținute și le urăm mult succes în continuare”, a precizat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic din Caransebeș.

Începând cu anul 2015 la Seminarul Teologic din Caransebeș studiază și fete. Aici este o îmbinare armonioasă între studiul disciplinelor laice și a celor de specialitate. Seminarul dispune de săli noi de clasă, cazare în cămin propriu, servirea mesei la cantina şcolii, susţinere financiară din partea Episcopiei pentru elevii merituoși, bibliotecă proprie, biserică pentru oficierea slujbelor religioase, cabinet de informatică, sală de lectură şi acces la internet.