Festivitate de premiere a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” în Protopopiatul Reșița

5 May 2023 Off By Herea Darius
Festivitate de premiere a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” în Protopopiatul Reșița

În Protopopiatul Reșița, în data de 4 mai , a avut loc premierea etapei pe protopopiat  a Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul”.

Evenimentul s-a desfășurat în Parohia „Sf. Iosif cel Nou de la Partoș” Reșița, în prezența părintelui protopop Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței,  precum și a preoțiilor participanți însoțiți de reprezentanți ai copiilor din grupele catehetice.

Anul acesta au participat grupuri catehetice de la Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil Moniom”, Parohia „Pogorârea Sf. Duh” Măureni, Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” Reșița și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița.

Festivitatea a debutat cu un moment de rugăciune, urmată de luări de cuvânt a preoților coordonatori, profesori, reprezentanți ai grupurilor catehetice și a părintelui protopop Gheorghe Șuveți.

În urma jurizării portofoliilor comisia a stabilit clasamnetul final:

  • Locul 1 Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița
  • Locul 2 Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” Reșița
  • Locul 3 Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil Moniom” și Parohia „Pogorârea Sf. Duh” Măureni

Din partea Protopoiatului Reșița s-au acordat diplomele și premii constând în cărți și obiecte bisericești tuturor grupelor catehetice participante.

Premiul I a fost acordat grupului catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Reșița, pentru proiectul  „Copiii şi tinerii bine educaţi devin cu vârsta tot mai înţelepţi” coordonat de părintele Horia Mailat, în parteneriat cu Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița.

Toți participanții la acest concurs catehetic au adus cu ei, atât dovada muncii lor, cât și emoțiile trăite în momentele întâlnirii trecutului cu prezentul. Bucuriile resimțite în timpul catehezelor, împletirea amintirilor, predarea tradițiilor, alinarea suferințelor și umplerea singurătății sunt argumente suficente pentru a ști că Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude pe Domnul” și-a atins scopul în acest an. (Pr. Horia Mailat)