Pelerinaj la mănăstirile din Moldova

3 May 2023 Off By Herea Darius
Pelerinaj la mănăstirile din Moldova

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, credincioșii din Moldova Nouă însoțiți de părintele Ion Nedelcu au participat la un pelerinaj organizat de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” la mănăstirile din zona Moldovei. Pelerinajul a fost un bun prilej de bucurie duhovnicească, întărire în credinţă şi îmbogăţire spiritual-duhovnicească, dar şi culturală întrucât zona Moldovei are un patrimoniu cultural extrem de bogat.

Printre mănăstirile vizitate s-au numărat cele mai reprezentative locașuri de cult: Voroneț, Văratec, Agapia, Sucevița, Sihăstria, Putna, Secu, și Hadâmbu. Pline de încărcătură duhovnicească și istorică mănăstirile au transmis închinătorilor bucuria și emoția Învierii Domnului Iisus Hristos. Au mai fost vizitate și Palatul Culturii din Iași precum și Casa și Muzeul Memorial Ion Creangă.

Un punct culminant al acestui pelerinaj, l-a constituit vizitarea Catedralei Mitropolitane din Iași și închinarea la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Prin acest pelerinaj credincioșii din Moldova Nouă au cinstit mormintele martirilor, moaștele sfinților, icoanele făcătoare de minuni dar și locurile unde trăiesc sau au trăit şi s-au nevoit marii duhovnici din zona Moldovei. (Pr. Ion Nedelcu)