Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

9 June 2023 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

În această săptămână, preoții Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă s-au întâlnit la Parohia Sichevița. Parohia având hramul Sfânta Treime am considerat de bine să ne întâlnim cu toții în această zi și să săvârșim Sf. Liturghie, unde au slujit un sobor de 7 preoți în frunte cu pr. protopop Bogoliub Martinovici, din sobor făcând parte și părintele pensionar Nistoran Dorin, fost paroh în această această comunitate, restul preoților asigurând cântarea la strană.

Cuvântul de învățătură a fost susținut de părintele Marian Chirilă de la Parohia Sasca Montană care a punctat faptul că iubirea noastră se explică din crearea noastră după chipul Sfintei Treimi, originea iubirii noastre.

Fiind a doua zi a hramului, biserica s-a umplut de credincioși în frunte cu edilul localității, care au arătat încă o dată așa cum preciza poetul Lucian Blaga că veșnicia s-a născut la sat, că de aici pornește omenia, hărnicia dar și frumosul.

La final  preoții au fost invitați de către părintele paroh Nistoran Daniel la o agapă frățească, împlinind astfel atât lucrarea Mariei cât și a Martei.