Paraclisul din incinta Spitalului Oravița a fost binecuvântat

20 June 2023 Off By Pavel Canea
Paraclisul din incinta Spitalului Oravița a fost binecuvântat

Luni, 19 iunie, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în mijlocul colectivului de la Spitalul Orășenesc Oravița și a credincioșilor orăvițeni, pentru a binecuvânta și a reactiva lăcașul de rugăciune din curtea acestei instituții medicale.

În ultima perioadă, prin purtarea de grijă a conducerii spitalului, a administrației orașului Oravița, dar și a unor oameni credincioși care au înțeles importanța acestui loc, paraclisul a fost reamenajat, recondiționat și înfrumusețat.

Părintele Episcop Lucian a săvârșit slujba de sfințire în prezența autorităților locale, conducerii spitalului, preoților din oraș, dar și a medicilor, asistenților și bolnavilor din spital.

Acest paraclis cu hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” a fost sfințit în luna noiembrie a anului 2012 și a fost folosit ca loc de rugăciune și reculegere pentru bolnavii internați în acest spital, dar și pentru asistenții și medicii de aici. În perioada pandemiei de coronavirus, activitatea liturgică a fost întreruptă deoarece acest spațiu a fost folosit ca și punct de triaj pentru întreg personalul care călca pragul spitalului din Oravița.

În anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, prin purtarea de grijă și binecuvântarea Preasfințitului Lucian, capela ortodoxă a fost binecuvântată, reluându-și astfel activitatea liturgică, devenind un laborator spiritual, un cabinet de rugăciune și de binecuvântare a lui Dumnezeu.

Asistența religioasă va fi asigurată de către preoții slujitori ai parohiilor din Oravița, dar și din satele aparținătoare orașului, iar preotul responsabil al paraclisului este părintele paroh Gelu Petru Moldovan de la Parohia ocrotită de „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița.