Tabăra din Inima Familiei la Moldova Nouă

4 July 2023 Off By Herea Darius
Tabăra din Inima Familiei la Moldova Nouă

În perioada 29 Iunie – 3 Iulie copiii din Moldova Nouă au avut parte de clipe minunate ce le-au fost oferite în cadrul Taberei din inima familiei, organizate de Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Coordonatorii și voluntarii au oferit celor 36 de participanți activități pregătite cu multă atenție și dăruire. Printre activitățile bogate un reper important l-a constituit și programul de rugăciune și participarea la Sfânta Liturghie, în cadrul căreia copiii au primit Sfânta împărtășanie.

Atelierele de lucru și serile tematice au fost cele mai îndrăgite de către copiii participanți, întrucât au descoperit lucruri noi și au învățat să iubească tradițiile și obiceiurile strămoșești.

Festivitatea de încheiere a taberei a fost precedată de o slujbă de mulțumire oficiată în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului de către părintele inspector Mihai Ciucur și părintele protopop Bogoliub Martinovici alături de preoții din oraș. În cadrul festivității au fost premiați toți copiii participanți, iar echipele ce purtau denumirea unei specii de pești  – crap, somn, știucă și păstrăv, au primit trofee pentru rezultatele obținute.

La sfârșit copiii s-au arătat dornici de o nouă tabără și cu lacrimi în ochi și urme de emoție, și-au luat rămas bun de la voluntarii dedicați în cele cinci zile de tabără.

Tabăra a fost realizată cu implicarea parohiilor din orașul Moldova Nouă, prin susținerea autoritățile locale, a Centrului Universitar „Babeș Bolyai” Reșița  și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. (Pr. Ion Nedelcu)