Bucuria TDIS la a doua ediție pe Valea Bistrei

24 August 2023 Off By Herea Darius
Bucuria TDIS la a doua ediție pe Valea Bistrei

Între 18 si 22 august a avut loc, în al doilea an consecutiv, proiectul „Tabăra din Inima Satului” în comuna Băuțar, unde au participat beneficiari atât din Bucova, cât și din Băuțarul Superior și Inferior. Au fost 5 zile în care 35 de copii s-au bucurat de noi activități organizate și desfășurate de 16 voluntari adunați din toate colțurile județului, coordonați de doamna Giorgiana Ciucur.

De-a lungul taberei, participanții au cunoscut diferite aspecte ale poveștii TDIS, de unde au aflat lucruri utile în cadrul atelierelor de educație pentru viața și dezvoltare personală (relații toxice, prietenii, bullying), atelierelor de lucru in echipă, pentru a lucra cât mai eficient într-un grup, atelierului duhovnicesc susținut împreuna cu pr. Mihai Ciucur, legat de cele 10 porunci, și nu în ultimul rând, atelierului de jocuri și seri tematice, dar și celui artistic, fără de care copiii nu și-ar fi creat amintiri de neuitat alături de echipa din care făceau parte.

Am avut parte de seri inedite, iar seara folclorică a adus multă bună-voie și bucurie întregului sat. Cea de-a patra zi ne-am petrecut-o la Centrul de zi al Primăriei, unde am fost vizitați de reprezentanți ai Direcției antidrog și siguranță școlară. În a doua parte a zilei, copiii au avut parte de o vânătoare de comori organizată în pădure, care i-a apropiat pe beneficiari de natură și frumusețile acesteia.

Ultima zi am petrecut-o la Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” – Bucova, unde am desfășurat competiții sportive, am vizitat peștera din apropiere și ne-am implicat pentru a realiza un gem de afine, de la făcutul focului până la bucuria de a gusta din produsul nostru delicios.

Pentru tot ce am trăit, simțit și învățat din această tabără, mulțumim Primăriei, preoților slujitori din satul Bucova și Băuțar, enoriașilor implicați, dar și tuturor celor care ne-au fost alături în aceste zile. (Iustina Chereș)