Așezământul „Țara Almăjului”, în straie de sărbătoare la un deceniu de la punerea pietrei de temelie

27 August 2023 Off By Herea Darius
Așezământul „Țara Almăjului”, în straie de sărbătoare la un deceniu de la punerea pietrei de temelie

La praznicul la care se comemorează tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Așezământul social monahal „Țara Almăjului” își sărbătorește hramul. Anul acesta, bucuria duhovnicească este încununată și de împlinirea unui deceniu de la punerea pietrei de temelie a mănăstirii.

Cu această ocazie, marți, 29 august, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiată, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Obștea monahală a Mănăstirii „Țara Almăjului”invită toți credincioșii la părtășie în rugăciune, Euharistie și bucurie, la praznicul „Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, începând cu ora 8:30.

Piatra de temelie a acestui așezământ mănăstiresc a fost pusă în 22 septembrie, 2013, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În 29 august 2018, biserica așezământului monahal-social „Țara Almăjului” a fost târnosită  la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului funcţionează  un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi. În prezent se lucrează la un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.