TDIS Berliște la final

28 August 2023 Off By Herea Darius
TDIS Berliște la final

Penultima tabără a programului TDIS a fost tabăra din comuna Berliște, desfășurată în perioada 22-26 august și având 30 de copii beneficiari din 5 sate – Berliște, Rusova Veche, Rusova Nouă, Milcoveni și Iam.

Copiii au avut ocazia să participe la câte două ateliere de Comunicare și Lucru în Echipă, Dezvoltare Personală, Educație pentru Viață și Creații Artistice și Duhovnicești. De asemenea, copiii au participat și la un atelier susținut de Agenția Antidrog. Primele trei seri tematice au avut tematici inedite – „Seara Genurilor Muzicale”, „Seara de Gătit” și „Seara Folclorică” – de care copiii au fost extrem de încântați și unde au fost provocați să îndeplinească diferite sarcini pentru a strânge puncte echipei.

A treia zi a fost marcată de excursia la Mănăstirea Nera, în cadrul căreia copiii s-au închinat la Sfintele Moaște din biserica de lemn cu hramul „Sfânta Parascheva” și din Paraclisul „Buna Vestire” al mănăstirii.

A patra zi a fost marcată de vestitul foc de tabără, în jurul căruia s-a dansat, s-a cântat, iar copiii au putut să treacă pe la 5 stații interactive – stația de fotografie, stația de pictat pe față, stația robin hood (aruncatul mingii), și stația conului. Seara s-a sfârșit într-o atmosferă nostalgică, plină de emoție, care anunța încet sfârșitul taberei.

„Bucuria TDIS Berliste a venit mai ales din contextul în care ne întoarcem în această comunitate după 4 ani. Prima ediție TDIS la Berliște a încheiat primul an de program de tabere, care a fost un an al explorării și construirii conceptului TDIS. M-am bucurat enorm să găsesc în comunitatea mea natală oameni dedicați și dornici să treacă peste toate neajunsurile ca să ofere copiilor și tinerilor, elevilor lor, oportunitatea de a crește și a (se) descoperi prin intermediul activităților și atelierelor propuse de noi. Cred, alături de întreaga echipă de voluntari, că tabăra de la Berliște a fost un real succes și că toți participanții au plecat cu un bagaj consistent de învățături și amintiri la care se pot întoarce mereu cu drag, atunci când au nevoie”, a mărturisit George Lăpădat, coordonatorul acestei tabere.

Ultima zi de tabără a început cu Sfânta Liturghie, unde mulți dintre copiii participanți s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Ziua a continuat cu activitățile de încheiere și rămas bun, care au adus pe chipurile tuturor lacrimi de fericire și de recunoștință. La festivitatea de încheiere copiii au primit darurile pregătite pentru ei de către organizatori și au avut ocazia de a-și lua rămas bun de la echipa de voluntari.