Împreună, dăruim viață la Caransebeș

26 September 2023 Off By Herea Darius
Împreună, dăruim viață la Caransebeș

Episcopia Caransebeșului se alătură din nou Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița ca împreună cu Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, ATOR Banatul de Munte și Cercul Militar Caransebeș, să organizeze o nouă campanie de donare de sânge.

Acțiunea se va desfășura miercuri, 27 septembrie, între orele 8:30 și 12:30, la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, unde sunt așteptați toți cei care doresc să dăruiască un strop de viață tuturor celor care au nevoie.

Episcopia Caransebeșului se alătură din nou Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița pentru a sprijini demersul medicilor în salvarea vieții oamenilor și în ameliorarea stării de sănătate a unor semeni de-ai noștri care au nevoie de noi. Societatea de astăzi se definește ca fiind una a experților, de aceea, Biserica face acest apel către toți membrii ei, să devină experți în a face binele, experți în empatie, experți în a dovedi că valorile creștinismului nu sunt unele platonice, ci că valorile creștinismului sunt unele care se decontează, se realizează în faptele pe care noi le facem pentru semenii noștri. Dacă avem nevoie de o imunitate trupească, imunitatea sufletească se dovedește atunci când învățăm că binele care ne vindecă este binele eudaimonic, adică binele pe care îl facem înafara noastră. El este cel care ne consolidează sistemul imunitar lăuntric, sufletesc, dar și sistemul imunitar trupesc. Așadar, chemarea Bisericii nu este de a da ceea ce nu avem sau ceea ce nu putem, ci este de a oferi ce avem la îndemână, bunăvoința noastră, care este una dinamică, la fel cum dinamic este și sângele care ne circulă prin corpul nostru și pe care, împărtășindu-l celor de lângă noi, dovedim cu adevărat că creștinismul nu este o ideologie, ci este o stare de fapt”, a subliniat părintele arhim. Casian Ruseț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Ca să fie evitat timpul îndelungat de așteptare, vă invităm să vă programați pentru donarea de sânge, apelând la numărul de telefon 0761990593 (Laura Smetana). Prin donarea de sânge este sprijinită schimbarea unei mentalități prin normalizarea actului nobil de donare de sânge, se va elibera câte o adeverință medicală, din partea Centrului de Transfuzie Sanguină, pentru fiecare donator, prin care persoana este scutită (prin lege), în ziua respectivă, de la muncă, școală /facultate și se vor efectua analize de sânge, gratuit, care pot fi ridicate la scurt timp după donare.