Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

12 September 2023 Off By Herea Darius
Întâlnirea Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, preoții Cercului pastoral-misionar Moldova Nouă s-au întâlnit la Parohia Ciuchici. Parohia având hramul Nașterea Maicii Domnului am considerat de bine să ne întâlnim cu toții în a doua zi a hramului și să săvârșim Sfânta Liturghie, unde au slujit un sobor de 5 preoți: pr. Băloi Gheorghiță, pr. Ienea Cristian,  pr. Matei Ioan, pr. Prisecaru Ionel  dar și pr. Petre Constantin paroh în această comunitate, restul preoților asigurând cântarea la strană.

 Cuvântul de învățătură a fost susținut de pr. Băloi Gheorghiță de la Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe!” din Moldova Nouă care a subliniat faptul că procesul mântuirii noastre începe cu praznicul Nașterii Maicii Domnului. Fiind a doua zi a hramului, biserica s-a umplut de credincioși îmbrăcați în costume populare, care au arătat încă o dată că la sat totul este mai simplu, mai liniștit și mai cald, că de aici pornește omenia, hărnicia dar și frumosul.

La final  preoții au fost invitați de către părintele paroh  la o agapă creștină, împlinind astfel atât lucrarea Mariei cât și a Martei.