Părintele Ioan Gaiță a fost condus pe ultimul drum, la Verendin

16 September 2023 Off By Herea Darius
Părintele Ioan Gaiță a fost condus pe ultimul drum, la Verendin

Numeroși credincioși au fost sâmbătă, 16 septembrie, la Verendin, să-l conducă pe ultimul drum pe părintele pensionar Ioan Gaiță. Precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială din localitate, slujba de înmormântare a fost oficiată de părintele protopop Iosif Frenț și de un sobor de preoți.

Părintele Ioan Gaiță s-a născut la 21 ianuarie 1948, în localitatea Verendin din județul Caraș-Severin, în familia lui lon și Elisaveta Gaiță. 

A parcurs șapte clase în satul natal, iar după terminarea acestora, în anul 1962, și-a îndreaptat pașii spre Școala profesională de ucenici de pe lângă Combinatul Siderurgic din Reșița, pe care a terminat-o în anul 1965, angajându-se ca tânar muncitor pe platforma reșițeană, la Oțelăria „Simens Martin”, în calitate de electrician întreținere. În paralel cu munca, loan Gaiță a urmat liceul seral, iar în anul 1968, fiind în clasa a XII-a, a fost încorporat pentru satisfacerea stagiului militar. După aceea, s-a întors în câmpul muncii, terminând clasa a XII-a. A urmat apoi cursurile Institutului Teologic de grad universitar din Sibiu, iar după trei ani a fost numit preot paroh în satul natal. În acest timp, părintele a urmat și anul IV al prestigioasei universități din Sibiu. 

Pentru activitatea sa în slujirea lăcașului de cult din Verendin, părintele pensionar a fost distins cu „brâu roșu”, în anul 2008, cu ocazia sfințirii bisericii, iar în anul 2013 a primit titlul de „iconom-stavrofor”.

Duminică, 10 septembrie 2023, la vârsta de 75 de ani, părintele Ioan a trecut la cele veșnicie, după o grea suferință.

Episcopia Caransebeșului transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate, rugându-L pe Dumnezeu pentru întărirea şi mângâierea lor, iar pentru sufletul părintelui Ioan, Îl roagă pe Domnul și Mântuitorului nostru Iisus Hristos să-l aşeze în ceata sfinţilor Săi slujitori, încununându-l cu pace şi iubire, în lumina Preasfintei Treimi. (Claudiu Românu)

Veșnica lui pomenire din neam în neam!