Recital de muzică clasică „Ave Maria” la Caransebeș

6 September 2023 Off By Herea Darius
Recital de muzică clasică „Ave Maria” la Caransebeș

Vineri, 8 septembrie, începând cu ora 18, în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Episcopiei Caransebeșului, va răsuna „Ave Maria” în armoniile muzicii clasice.

Spectacolul din 8 septembrie este dedicat sărbătorii Nașterea Maici Domnului și poartă denumirea Ave Maria. În programul pregătit de artiști, se regăsesc piese din repertoriul internațional dedicate Maicii Domnului.

Evenimentul este onorat și moderat de dl. Alexandru Petria, de la Opera din Stuttgart. Alături de domnia sa, vor concerta nume sonore din lumea muzicală românească, precum Silvia Sorina Muntean (soprană, prim solista Operei Naționale din București), sau baritonul Constantin Doppler din București.

Scopul concertului este de a aduce periodic în atenția publicului caransebeșean valoarea culturală a muzicii clasice internaționale, din ce în ce mai rar prezentă pe scenele mai mici din România. Mai mult, evenimentul are și un caracter educativ prin explicarea pieselor, prezentarea autorilor și a contextului în care au fost scrise aceste piese. Moderatorul și pianistul din program fiind originar din Caransebeș a avut o mare contribuție la organizarea evenimentului.

Deopotrivă acest moment cultural nu ar fi fost posibil fără sprijinul domnului Adrian Dumbravă, care alături de Episcopia Caransebeșului își manifestă concret interesul contribuind la dezvoltarea culturală și educațională din orașul de pe Timiș și Sebeș.

La concert. vor participa și tinerii de la Tabăra din inima Familiei, activitate educațională aflată în desfășurare la Caransebeș.

Sunteți invitați să vă înălțați, duhovnicește, prin armoniile muzicale, aducând un prinos de mulțumire Maicii Domnului!