Crucea-monument de pe Muntele Mic – loc de popas duhovnicesc

7 September 2023 Off By Herea Darius
Crucea-monument de pe Muntele Mic – loc de popas duhovnicesc

Stațiunea Muntele Mic va deveni joi, 14 septembrie, loc de pelerinaj duhovnicesc și bucurie sfântă, trăită la umbra Crucii-monument, ca în fiecare an la praznicul Înălțării Sfintei Cruci. Manifestările religioase vor debuta cu  întâmpinarea ierarhilor la troița de la intrarea în stațiune de unde, începând cu ora 8,15, se va porni în pelerinaj până la Crucea-monument, construită spre cinstirea memoriei eroilor bănățeni.

Începând cu ora 9, se va sfinți altarul de vară, după care va urma săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, la ora 12,30, se va săvârși o slujbă de pomenire a eroilor, după care se vor depune coroane și va avea loc ceremonialul militar, oferit de militarii Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal” din Timișoara.

Așadar, sunteți invitați la un pelerinaj al înălțării spirituale, prin care, la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, suntem chemați să ne aducem sufletele în închinare și rugăciune, cu recunoștință pentru ceea ce înseamnă Sfânta Cruce în viețile drepților credincioși, dar și pentru jertfa pe care au adus-o eroii noștri pe altarul patriei, pentru Patrie și Biserică.