Copii și vârstnici, reuniți în rugăciune în Parohia Fârliug

28 October 2023 Off By Herea Darius
Copii și vârstnici, reuniți în rugăciune în Parohia Fârliug

Cea de-a unsprezecea slujire misionară din cadrul proiectului eparhial „Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor” a reunit vineri, 27 octombrie, un număr însemnat de copii și vârstnici în biserica ocrotită de Maica Domnului din Parohia Fârliug, Protopopiatul Reșița.

La ceas de seară, a fost săvârșită slujba Paraclisului Maicii Domnului de către un sobor de preoți condus de către părintele inspector eparhial Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret și din care au făcut parte preoții slujitori din comuna Fârliug, respectiv: părintele Alin Ipate, gazda întâlnirii, părintele Alin-Emanuel Despău de la Parohia Duleu și părintele Cătălin Blidariu de la Dezești. Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de tineri de la ATOR Banatul de Munte, coordonați de Georgiana Ciucur, consilier vocațional în cadrul Departamentului de Tineret al eparhiei, care a implicat în slujirea la strană și copii și tineri din comunitate. La finalul slujbei, părinții slujitori au înălțat rugăciuni speciale pentru pacea în lume, pentru sănătate, pentru vârstnici și pentru ocrotirea copiilor din timpurile noastre.

În cuvântul rostit la finalul Paraclisului Maicii Domnului, părintele inspector a adresat un mesaj de încurajare copiilor, prezenți în număr mare în biserică, precum și un cuvânt de felicitare pentru statornicia lor în biserică, adresat vârstnicilor. Au urmat două mărturii din partea a doi studenți – Anamaria Iovu și Mihail Cincheză, doi dintre liderii ATOR Banatul de Munte – care au împărtășit bucuriile pe care le trăiesc ca tineri în Biserică, precum și felul în care au ajuns să Îl descopere pe Dumnezeu și să devină slujitori și mărturisitori ai credinței. „A fost o bucurie să ne rugăm Maicii Domnului în parohia Fârliug, iar prezența și implicarea copiilor din sat m-a încărcat sufletește. Mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Preacurate pentru această seară binecuvântată”, a mărturisit Mihail Cincheză, student în anul al treilea la Facultatea de Teologie din Arad și corodonator al Departamentului de cateheză, misiune și pelerinaje al ATOR Banatul de Munte.

După cuvântul de mulțumire al părintelui paroh Alin Ipate, vârstnicii prezenți, precum și copiii care au cântat în strană au primit în dar Biblia, din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. La eveniment a fost prezent un număr mare de elevi din comuna Fârliug, îndrumați de profesoara de religie Alina Pătruți, precum și doamna Adriana Sărăor, primarul comunei.

La finalul serii, delegația Departamentului de Tineret a purtat câteva discuții informale despre activitățile viitoare cu copiii din parohie, autoritățile locale și preoții din comunitate manifestându-și dorința de a organiza, în vara anului 2024 o tabără de tipul Tabăra din Inima Satului  în comuna Fârliug.

Ultima slujire misionară din cadrul programului eparhial „Maica Vieții – Maica tuturor vârstelor”, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în Anul omagial al vârstnicilor, se va desfășura în data de 10 noiembrie în Parohia Naidăș din Protopopiatul Moldova Nouă.