Hirotonii la Catedrala Episcopală din Caransebeș

9 October 2023 Off By Pavel Canea
Hirotonii la Catedrala Episcopală din Caransebeș

În duminica a 20-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. În cadrul sfintei slujbe Părintele Episcop a săvârșit Taina Hirotoniei în treapta preoției pentru părintele Emanuil Stancovici, pe seama Parohiei Gornea din Protopopiatul Moldova Nouă. De asemenea, ierarhul l-a hirotonit diacon pe teologul Florin Gheorghe Ivănescu, care duminica viitoare va fi hirotonit preot pe seama Parohiei Luncavița din Protopopiatul Băile Herculane.

„Îi mulțumim bunului Dumnezeu că ne-a rânduit candidați pentru parohiile vacante din Episcopia Caransebeșului, pentru că avem destul de multe parohii vacante în eparhia noastră și iată cu ajutorul Domnului, încet, încet, completăm aceste parohi cu absolvenți de teologie, cu tineri dornici de propovăduire a Evangheliei și a Cuvântului vieții veșnice. Misiunea preoțească este foarte importantă pentru noi toți cei care ne-am asumat această Taină cerească și credem că cei doi părinți hirotoniți astăzi vor îndeplini misiunea și Îl vor propovădui cu timp și fără de timp pe Mântuitorul Hristos”, a subliniat Preasfințitul Lucian

„Ne-am bucurat foarte mult că la Sfânta Liturghie au fost prezenți membrii din cele două familii ale părinților Emanuel și Florin, doamnele preotese, părinții și rudele apropiate. Observăm că toți au fost implicați și au fost alături de acești părinți care iată și-au început cu ajutorul Domnului misiunea preoțească. Este foarte important să avem grijă unii de alții, să ne purtăm sarcinile unii altora și să ne îngrijim ca toate parohiile vacante din Eparhia noastră să fie completate cu absolvenți de teologie destoinici, bine pregătiți, oameni curați la suflet, devotați și fideli Bisericii Mântuitorului Hristos. Le dorim celor doi părinți sănătate deplină, har peste har și le spunem împreună cu Sfântul Apostol Pavel să-și facă slujba deplin acolo unde sunt rânduiți ca să fie păstori și propovăduitori ai Evangheliei”, a mai adăugat Părintele Episcop.

Părintele Emanuil Stancovici este și profesor de religie, iar părintele Florin Ivănescu a lucrat la Centrul Eparhial din Caransebeș în cadrul Arhivei Eparhiei.