Întrunire cu preoții Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei

18 October 2023 Off By Pavel Canea
Întrunire cu preoții Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei

Cea de-a 8-a întrunire din cadrul programului eparhial intitulat „Slujire și iconomie”, derulat de Episcopia Caransebeșului în acest an, s-a desfășurat marți, 17 octombrie, în sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, s-a întâlnit cu preoții aparținători Cercului pastoral-misionar Domașnea-Valea Cernei.

A fost oficiată de către un sobor de preoți o slujbă de Te-Deum, după care au fost audiate două referate ce au cuprins teme legate de anul omagial, respectiv anul comemorativ.

Părintele Constantin Bența de la Parohia Cornea a susținut un referat cu tema „Cântarea religioasă și rolul acesteia în cadrul primelor comunități creștine (Matei 26, 30; Efeseni 5, 19; Coloseni 3, 16)”, iar părintele Carol Marius Bujdoso de la Parohia Mehadica a vorbit despre „Parohia, familia și persoanele vârstnice: Educația și formarea tinerilor în direcția responsabilizării, cinstirii și respectării persoanelor în vârstă”.

În a doua parte fiecare preot a expus un bilanț al activităților din parohie, precum și planurile de viitor, dar și mai multe probleme ce le întâlnesc în misiunea lor.

Cu prilejul acestui eveniment au vizitat cu toții Biblioteca Eparhială „Episcop Acad. Nicolae Popea”, precum și Colecția muzeală „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului.

În „Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice” și „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”, Episcopia Caransebeșului a implementat un program eparhial ce are în vedere dinamizarea misiunii preoțești în cele 4 protopopiate ale Eparhiei Banatului Montan.