Preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului s-au întrunit la Parohia Sadova Veche

20 October 2023 Off By Herea Darius
Preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului s-au întrunit la Parohia Sadova Veche

Joi, 19 octombrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului, aflați sub îndrumarea părintelui Nicolae Lupulescu, s-au întrunit la Parohia Sadova Veche. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea ,,Acatistului Sfântului Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de mir” de către preoții: Laurențiu Georgescu – Parohia  Vălișoara, Alexandru Mihăescu – Parohia Poiana și Ion Vela – Parohia Sat Bătrân.

În partea a doua a întâlnirii, părintele Ioan Smultea, de la Parohia Teregova, a susținut referatul cu tema: ,,Realități și provocări actuale privind pastorația persoanelor vârstnice:Marginalizarea persoanelor vârstnice și excluziunea socială a acestora”  în care a amintit faptul că ,,marginalizarea socială a persoanelor vârstnice a devenit o problemă globală, care trebuie rezolvată de dragul bunăstării întregii omeniri; limitarea proceselor de marginalizare fiind una dintre condițiile de bază ale dezvoltării sociale și economice la scară locală, regională și globală”, tocmai de aceea ,,Biserica este chemată să gândească noi forme și metode pastorale actuale, apropiindu-se mai mult de nevoile și așteptările bătrânilor. Concomitent, trebuie lucrat și la creșterea și educarea tinerilor spre a nu marginaliza persoanele vârstnice, a nu le abandona și izola în centre de asistență socială, deoarece tinerii și persoanele vârstnice au nevoie unii de ceilalți”.   

În încheiere, părintele coordonator, gazdă de această dată, a mulțumit pentru prezență și a reamintit preoților programul întâlnirilor următoare din cadrul cercului pastoral. (Pr. Nicolae Lupulescu)