Lansarea volumului In honorem Prot. Conf. Univ. Dr. Vasile Petrica

1 October 2023 Off By Herea Darius
Lansarea volumului In honorem Prot. Conf. Univ. Dr. Vasile Petrica

Marți, 3 octombrie 2023, la ora 17, va avea loc la Muzeul Banatului Montan din Reșița lansarea volumului In honorem Prot. Conf. Univ. Dr. Vasile Petrica în prezentarea doamnei dr. Ada D. Cruceanu. Volumul a fost tipărit în anul 2023 la Editura TIM, editor fiind Gheorghe Jurma.

Cunoscut ca istoric cultural-literar, eseist și teolog, protopopul dr. Vasile Petrica este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, este autorul mai multor volume care au ca subiect personalități importante din istoria Banatului, precum Corneliu Diaconovici (2009), Traian Lalescu (2010), Moise Ienciu (2003), Ion Sârbu (2003) dar și istoricul primelor instituții universitare de pe teritoriul Banatului (Institutul Teologic diecezan ortodox român din Caransebeș și academia care i-a urmat). A colaborat cu studii de referință la numeroase reviste de specialitate, locale și naționale.

În completarea lansării, va avea loc un recital susținut de corul „Mihail Gaspar” al Protopopiatului Ortodox Român Reșița.

Evenimentul este organizat de Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Ortodox Român, Reșița și Muzeul Banatului Montan Reșița.