Profesorii de Religie din județul Caraș-Severin în ședință de lucru

5 October 2023 Off By Pavel Canea
Profesorii de Religie din județul Caraș-Severin în ședință de lucru

Miercuri, 4 octombrie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din Reșița, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a desfășurat o întâlnire de lucru a profesorilor de Religie din cadrul Eparhiei Banatului Montan.

La întrunire au participat părintele consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeșului, Alin Câmpean, domnul inspector general școlar prof. Ion-Lucian Miclău, părintele inspector pe disciplina Religie, Nicolae Chiosa, părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Eparhiei Caransebeșului, reprezentanți ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, precum și toți profesorii metodiști și profesorii de religie din județul Caraș-Severin.

În debut au fost transmise profesorilor mai multe mesaje din partea Inspectoratului, Episcopiei și celorlalți invitați, după care a fost prezentat raportul de activitate a profesorilor de Religie și a preoților care predau disciplina Religie în județul Caraș-Severin, pe fiecare zonă metodică pentru anul școlar 2022-2023. De asemenea, au fost expuse proiectele comune ale ATOR BM și a profesorilor de Religie.

„Ne-am reunit astăzi pentru a dezbate împreună principalele linii directoare ale conlucrării dintre Biserică, Școală și Familie, dintre parohii și unitățile de învățământ, în scopul implementării unor programe comune, având drept finalitate creșterea calității actului educațional. În cadrul consfătuirii am abordat pe de o parte aspectele legate de activitățile derulate în anul școlar trecut și am urmărit câteva imagini de la Olimpiada Județeană de Religie organizată la Coronini pe durata a două zile. Ne-am reamintit cu mare emoție și bucurie cât bine le putem face elevilor noștri prin implicare în astfel de activități. Pe de altă parte am stabilit modul de conlucrare pentru noul an școlar și am încercat să găsim soluții pentru micile probleme apărute în cadrul orelor de predare și nu numai”, a subliniat părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector școlar la disciplina Religie.

„S-a discutat și despre realizările, dar și despre neîmplinirile și neajunsurile care privesc desfășurarea normală și eficientă a procesului instructiv-educativ în ceea ce privește ora de Religie. În cadrul consfătuirii au fost exprimate și sesizări punctuale care au în vedere activitatea și statutul profesorilor de religie, atât în cadrul școlii, cât și în societate în general”, a mai spus părintele inspector.

După prezentarea activității din anul școlar ce a trecut au urmat luări de cuvânt, propuneri și sugestii din partea profesorilor de religie.