Itinerar chiriarhal la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina

25 November 2023 Off By Herea Darius
Itinerar chiriarhal la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina

Sâmbătă, 25 noiembrie, la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe, Ecaterina Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a poposit în Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane.

Cu acest prilej, în biserica parohială cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci, ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba parastasului pentru domnul profesor Gheorghe Rancu, de la a cărui mutare în veșnicie s-au împlinit 40 de zile.

La slujbă au participat autoritățile locale, membrii familiei precum și un număr mare de credincioși care l-au cunoscut și iubit pe regretatul profesor și om de cultură almăjan, Gheorghe Rancu-Bodrog. Răspunsurile la slujbă au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului

În continuare Părintele Episcop Lucian, a vizitat parohia vacantă Șopotul Nou și Schitul „Sfinții Apostoli” – Stăncilova, unde a binecuvântat începerea lucrărilor de edificare a așezământului monahal din Munții Almăjului.

În cursul după-amiezii chiriarhul a sfințit 2 clădiri din cadrul Așezământului social pentru copii „Sfântul Ioan Maximovici” din Slatina Nera. După slujba de sfințire chiriarhul însoțit de domnul doctor Pavel Chirilă a vizitat Clinica Nera. În cursul serii, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit slujba tunderii în monahism a 6 viețuitoare în Paraclisul „Buna Vestire” al Mănăstirii Nera.