Vestea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos în Episcopia Caransebeșului

30 November 2023 Off By Herea Darius
Vestea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos în Episcopia Caransebeșului

Praznicul întrupării Domnului nostru Iisus Hristos aduce cu sine, în fiecare an, bucuria deplină a pogorârii slavei cerești pe Pământ. Cu acest prilej, credincioșii sunt chemați să pregătească sufletele pentru întâmpinarea Mântuitorului Hristos prin post, rugăciune, spovedanie, împărtășanie și… colind.

Cu acest scop, Episcopia Caransebeșului invită toți credincioșii la o serie de concerte prin care se pot pregăti, în armoniile colindelor, de nașterea Domnului Iisus Hristos.

Joi, 30 noiembrie, începând cu ora 18, la Hotelul Diana din Băile Herculane se va desfășura concertul de colinde intitulat „Peste zări, o stea”.

Sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 16, Grupul psaltic „Ethos” va poposi muzical în Paraclisul Episcopal din Gărâna, urmând ca, duminică, 3 decembrie, începând cu ora 17, să poarte vestea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos în Parohia Prisaca.

Luni, 4 decembrie, începând cu ora 17, „Peste zări o stea” va răsuna și la Casa de Cultură din Moldova Nouă.

 În ajunul Sfântului Nicolae, începând cu ora 17,  colindul cel sfânt și bun va fi purtat de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopie Caransebeșului în Parohia Jdioara din Arhiepiscopia Timișoarei, urmând ca, în ziua praznicului, 6 decembrie, începând cu ora 17, vestea bună a Întrupării Fiului lui Dumnezeu să răsunela „Bisericacu două turnuri” din Lugoj.

În perioada premergătoare Crăciunului, colindul se împletește și cu milostenia, astfel că joi, 7 decembrie, începând cu ora 18, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, Grupul psaltic „Ethos” va concerta în cadrul evenimentului caritabil organizat de Asociația „Cuib de vise”. 

Vineri, 8 decembrie, începând cu ora 18, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română, va răsuna „Peste zări o stea”.

Sâmbătă, 9 decembrie, la Magazinul „Dacus” din Reșița, începând cu ora 17, se va oferi „Binele în dar”, atât în armonia colindelor, cât și în fapta bună.

 Duminică, 10 decembrie, vestea bună a Nașterii Domnului va răsuna la Parohia Aradul Nou din Arad.

 Miercuri, 13 decembrie, începând cu ora 17, la Casa de Cultură din Caransebeș, vă invităm să fim „Împreună de Crăciun” alături de Corala „Epifania” din Timișoara.

 Joi, 14 decembrie, colindul sfânt și bun va răsuna, începând cu ora 9, la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, în deschiderea Simpozionului Internațional „Constantin Daicoviciu”. Tot joi, începând cu ora 17, Grupul psaltic „Ethos” va concerta la Casa de Cultură din Anina-Steierdorf, în cadrul concertului de colinde „Leru-i ler, cântă îngeri pentru El.”

Vineri, 15 decembrie, începând cu ora 17, Concerul „Peste zări o stea” se va desfășura la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Oțelu Roșu și se va bucura de prezența Mariei Coman, care va concerta și sâmbătă, 16 decembrie, începând cu ora 17, la Pensiunea Oxigen din Poiana Mărului. Vineri, începând cu ora 17, se va desfășura, și la Muzeul Banatului Montan din Reșița, un concert de colinde în organizarea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, cu participarea Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș.

Duminică, 17 decembrie, începând cu ora 17, vestea bună va răsuna la Casa de Cultură din Lugoj.

Luni, 18 decembrie, începând cu ora 18, la Palatul Cultural din Reșița, coboară „Pace sfântă pe Pământ” prin glasurile Grupului coral „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad, a Oanei Bozga-Pintea, a Georgianei Vița și a Grupului psaltic „Ethos”. În aceeași zi și la aceeași oră, și Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș va găzdui un concert de colinde în organizarea Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, cu participarea Corului Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș.

Seria evenimentelor se va încheia duminică, 24 decembrie, vestea bună a Nașterii Mântuitorului Hristos va răsuna, începând cu ora 19, și pe Muntele Mic, la Hotelul Montis din stațiune.