Cercetare duhovnicească și daruri pentru beneficiarii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița

14 December 2023 Off By Herea Darius
Cercetare duhovnicească și daruri pentru beneficiarii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița

Miercuri, 13 decembrie, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița a primit vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Însoțit de mai mulți preoți slujitori de pe cuprinsul orașului Reșița, apropiați ai centrului școlar educațional, ierarhul i-a binecuvântat și a oferit daruri tuturor copiilor și tinerilor beneficiari ai acestei instituții de învățământ, cu caracter incluziv.

La această vizită cu caracter duhovnicesc și misionar, deopotrivă, au fost prezenți și părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, părintele Gheorghe Șuveți, protopopul Reșiței, numeroși tineri, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, precum și părintele Cosmin Brebu, de la Catedrala „Schimbarea la Față” din Reșița Govândari, care în această perioadă a desfășurat o frumoasă campanie umanitară, intitulată „Moș Crăciun nu uită pe nimeni – un copil pentru fiecare”, printre ai cărei beneficiari s-au numărat și copiii și tinerii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara”.

 În cadrul acestei vizite duhovnicești, dar și misionare, tinerii membri ai ATOR Banatul de Munte au intonat colinde pentru toți cei prezenți, urmați fiind de grupul de colindători ai Centrului „Primăvara”, care au pregătit un frumos moment artistic, format din colinde, cântece specifice Crăciunului, precum și din poezii și tradiții românești. La finalul momentelor artistice, ierarhul a împărțit tuturor copiilor prezenți daruri, iar personalului angajat al Centrului a dăruit calendare. Cu această ocazie, au fost împărțite și cele 137 de cadouri pregătite pentru copii, în cadrul campaniei „Moș Crăciun nu uită pe nimeni – un copil pentru fiecare”, coordonată de părintele Cosmin Brebu.

Campania umanitară „Moș Crăciun nu uită pe nimeni – un copil pentru fiecare” a fost gândită în așa fel, încât copiii beneficiari să aibă posibilitatea să-și manifeste dorința cadoului de Crăciun printr-o scrisoare adresată lui Moș Crăciun, urmând ca voluntarii campaniei să preia aceste scrisori, iar oamenii inimoși să adopte o scrisoare a câte unui copil și să împlinească această dorință a sa, de Crăciun. În total, în acest an, de foloasele acestei campanii se vor bucura peste 300 de copii și tineri, din Municipiul Reșița și împrejurimi.

Vizitele și cercetările duhovnicești și îndeosebi arhierești, din preajma Sărbătorii Nașterii Domnului, la spitalele și centrele sociale din Județul Caraș-Severin, sunt o tradiție care dăinuie, în Episcopia Caransebeșului, de mulți ani, astfel că, până în acest moment, ierarhul, precum și alți preoți și tineri colindători, din partea Centrului Eparhial sau ai ATOR Banatul de Munte, au reușit să viziteze sute de copii, tineri, vârstnici aflați în suferință sau în diverse nevoi și neputințe, aducând un strop de mângâiere prin frumusețea colindelor și darul prezenței și cuvântului lor. Vizitele arhierești, ale Preasfințitului Părinte Lucian, la spitale și centre sociale din Județul Caraș-Severin, vor continua și în zilele care urmează, până în săptămâna premergătoare Praznicului Nașterii Domnului, aducând mângâiere cât mai multora dintre cei care au nevoie de dragoste și rugăciune.