Concert de colinde la Casa de Cultură din Caransebeș

14 December 2023 Off By Pavel Canea
Concert de colinde la Casa de Cultură din Caransebeș

Eparhia Banatului Montan, cu ajutorul domnului Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, a organizat miercuri, 13 decembrie, concertul de colinde „Împreună de Crăciun”. Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură „George Suru” din municipiu și a reușit să adune laolaltă autorități locale, preoți și credincioși din Caransebeș, astfel încât sala de spectacole să fie arhiplină.

Cei care i-au bucurat pe cei prezenți au fost Corul „Epifania” din Timișoara și grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian i-a felicitat pe colindători pentru modul în care au transmis bucuria Nașterii Domnului, umplându-i pe toți de bucurie, pace și dragoste.

„Mă bucur foarte mult că în această seară sala a fost arhiplină, putem spune neîncăpătoare și de asemenea mă bucur foarte mult că acest concert de colinde a fost unul de excepție și de o în altă ținută. Îi felicităm pe cei care ne-au adus în suflet, în inimă și în minte, colindul sfânt și bun, colindul strămoșesc. Suntem datori în aceste vremuri să înțelegem mai bine Doxologia, mesajul îngerilor de la Betleem: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire!». Suntem invitați la această mare sărbătoare a Crăciunului, a Nașterii Domnului, la înțelegere și bunăvoire și cu toții să căutăm pacea dinlăuntrul nostru, dar și pacea cu semenii noștri și toți laolaltă să căutăm mai mult pacea cu Dumnezeul care ne-a iubit întâi, căci datori suntem și noi să-L iubim pe Dumnezeu, căci El ne-a iubit cel dintâi, așa cum ne spune Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan”, a precizat Preasfințitul Lucian.   

La final, Nicolae Șincari, dirijorul Corului „Epifania”, i-a înmânat domnului manager Dumbravă o plachetă de gratitudine în semn de mulțumire pentru tot sprijinul adus coralei.