Colind și daruri, pentru cei în suferință, în Episcopia Caransebeșului

13 December 2023 Off By Herea Darius
Colind și daruri, pentru cei în suferință, în Episcopia Caransebeșului

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, însoțit de grupul de colindători de la Centrul Eparhial, a cercetat luni, 11 decembrie, bolnavii de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Unitatea spitalicească cu cele 3 secții ale sale, Staționar 1,2 și 3 au primit vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos prin colindele transmise de corul de la Centrul Eparhial, iar cadrele medicale și bolnavii internați au primit daruri și calendare din partea Părintelui Episcop Lucian. De asemenea chiriarhul a vizitat secția de neurologie de la Staționar 2, recent renovată și amenajată.

Marți, 12 decembrie, ostenitorii Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului, însoțiți de un grup de elevi seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, au vizitat Centrul „Casa Noastră” din  Zăgujeni și Căminul de persoane vârstnice din Sacu, unde au  împărțit dragoste, pace, speranță și daruri. Beneficiarii de la Centrul „Casa Noastră” i-au răsplătit pe colindări printr-un recital de colinde și poezii susținut de beneficiarii centrului.

În cursul după-amiezii, ierarhul a poposit în mijlocul angajaților și beneficiarilor de la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș. Copiii de la Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” Caransebeș au pregătit, cu ocazia vizitei Preasfințitului Lucian, un program artistic de colinde și poezii.

„În aceste zile din preajma sărbătorii Sfântului Spiridon și chiar în ziua de prăznuire, ne-am bucurat duhovnicește de tot ceea ce înseamnă iubirea aproapelui. Mântuitorul Hristos ne spune că iubirea aproapelui este porunca cea mai mare, egală cu porunca iubirii lui Dumnezeu, să iubești pe Dumnezeu la modul absolut și a doua poruncă la fel de mare, să iubești pe aproapele. În aceste zile ale Postului Crăciunului încercăm să împlinim porunca iubirii, să fim aproape de Dumnezeu, aproape de oameni și slujindu-i lui Dumnezeu să-i slujim pe toți pe toți oamenii cu credință și cu inima curată și bună”, a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

La final, toți cei prezenți au fost răsplătiți cu daruri și calendare de chiriarhului Banatului de Munte.