Întrunirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

7 December 2023 Off By Herea Darius
Întrunirea lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

Marți, 5 decembrie, a avut loc în Parohia Voislova din Protopopiatul Caransebeș, ședința lunară de lucru a preoților Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, aflați sub coordonarea părintelui Ioan Negrei de la Parohia Cireșa.

Întrunirea a debutat seara, la ora 19, cu săvârșirea rânduielii Rugăciunilor de seară. Din sobor au făcut parte părintele paroh Ioan Bircea de la parohia Voislova și părintele Claudiu-Ioan Velici de la Parohia Ohaba Bistra din Oțelu Roșu. În partea a doua a întâlnirii părintele paroh Ioan Bircea a prezentat referatul Muzica – formă de slăvire a lui Dumnezeu, temă cuprinsă în programul-cadru din Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți) din Patriarhia Română. „Despre cântarea religioasă în Sfânta Scriptură avem câteva exemple în acest sens. În primul rând, muzica este o formă de slăvire a lui Dumnezeu, pentru că în centrul muzicii, a cântării religioase, se află Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Exemple de imnuri creștine nou testamentare ne dă Evanghelistul Luca. Ar fi cântarea Maicii Domnului, cântarea Îngerilor în noaptea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și cântarea Dreptului Simeon. Tot Sfânta Scriptură ne dă și câteva exemple de melos și anume prorocul Moise, psalmistul David și regele Solomon.”, a precizat părintele paroh. Dovezile biblice și patristice ne arată că muzica este calea comuniunii divino-umane și, prin intermediul ei, omul primește darurile bunătății celei de Sus, se vindecă de toată boala păcatului, mulțumindu-I pururea lui Dumnezeu, cu inimă curată, pentru toate.

La finalul întâlnirii a părintele Ioan Negrei, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, a dat citire comunicărilor cuvenite în astfel de ocazii mulțumind tuturor pentru participare și împreună rugăciune. (Pr. Romulus Frîncu)