Nașterea Domnului vestită în Valea Almăjului

9 December 2023 Off By Pavel Canea
Nașterea Domnului vestită în Valea Almăjului

Misiunea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în această perioadă premergătoare Praznicului Nașterii Domnului, a continuat sâmbătă, 9 decembrie. Ierarhul, alături de colindători, a mers în Valea Almăjului pentru a aduce în sufletele credincioșilor din această zonă, bucuria nașterii Mântuitorului Hristos.

În prima parte a zilei, Părintele Episcop a participat la Festivalul concurs de colinde de la Bozovici, intitulat „Lângă ieslea minunată”. Acest festival ajuns la cea de-a 9-a ediție a fost organizat la „Casa de Cultură” din localitate și a reunit peste 23 de grupuri de copii și tineri din zonă și nu numai, ce au încântat pe cei prezenți cu colindele strămoșești. Preasfințitul le-a oferit tuturor daruri și calendare. În fiecare an peste 300 de colindători din parohiile Văii Almăjului participă la acest festival. „Ne bucurăm că în această zi frumoasă din luna cadourilor am poposit duhovnicește aici și ne-am întâlnit cu tinerii și copiii care ne-au înălțat și ne-au încântat la acest festival de colinde desfășurat la Bozovici”, a subliniat Preasfințitul Lucian.

După acest eveniment, alături de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, chiriarhul a cercetat Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” Bozovici. Aici, persoanele vârstnice ce primesc îngrijire la acest așezământ s-au putut bucura de mesajul colindelor, de binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și de darurile pe care ierarhul le-a împărțit beneficiarilor, dar și celor care îi îngrijesc.  

„A fost și astăzi o zi plină pentru noi, pentru Episcopia Caransebeșului, o zi în care am ascultat colindele strămoșești atât în Parohia Bozovici, cât și la Așezământul monahal-social «Țara Almăjului». Grupul psaltic «Ethos» al Episcopiei noastre i-a bucurat pe bătrânii și bolnavii din acest așezământ și în finalul întâlnirii, cu beneficiarii de aici ne-am deplasat în camerele unde sunt o parte dintre ei imobilizați, putem spune răstigniți pe patul de suferință. Le dorim tuturor sănătate deplină, un Crăciun cu adevărat binecuvântat și Dumnezeu să le răsplătească tuturor celor care se îngrijesc de semenii lor. Dumnezeu să-i răsplătească părintelui Teofil Zamela pentru toată osteneala și Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți ctitorii, închinătorii și binefăcătorii acestui așezământ”, a mai afirmat Părintele Episcop.

Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” Bozovici este cel mai mare din Episcopia Caransebeșului unde sunt îngrijite aproximativ 100 de persoane vârstnice. Pe lângă îngrijirea trupească, bunicii de aici sunt sprijiniți zilnic de părintele duhovnic Teofil Zamela și în latura spirituală.