Colindul sfânt și bun adus la Bocșa de către Preasfințitul Părinte Lucian, alături de Grupul psaltic ,,Ethos” al Episcopiei Caransebeșului

8 December 2023 Off By Herea Darius
Colindul sfânt și bun adus la Bocșa de către Preasfințitul Părinte Lucian, alături de Grupul psaltic ,,Ethos” al Episcopiei Caransebeșului

Vineri, 8 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de grupul de colindători de la Centrul Eparhial și preoții bocșeni, au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice din orașul Bocșa.

Cei 50 de beneficiari ai acestui așezământ social, împreună cu directorul Anca Pascu și primarul orașului Mirel Patriciu Pascu, i-au întâmpinat cu bucurie pe ierarh și colindători. În timp ce grupul coral a adus vestea Nașterii Domnului prin colindul Sfânt și Bun, Preasfințitul Părinte Lucian, i-a binecuvântat și a oferit calendare și pachete cu dulciuri, atât vârstnicilor cât și angajaților căminului.

La ceas de seară, programul de colinde a continuat la Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa, unde Grupul psaltic ,,Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, a susținut un concert extraordinar de colinde cu binecuvântarea și participarea Părintelui Episcop Lucian. Credincioșii prezenți în număr mare  au primit prin colindul strămoșesc, mesajul iubirii și bunătății transmis de Pruncul Iisus, născut în Ieslea Betleemului.

La final, Chiriarhul a transmis un cuvânt de binecuvântare prin care și-a exprimat bucuria de a fi în această zi, în localitatea Bocșa continuând astfel Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, prăznuit în urmă cu două zile. După modelul acestui mare Sfânt și la Bocșa, astăzi, au fost împletite ,,filantropia cu rugăciunea cântată, spiritualitatea  și cultura.”

Mulțumim Lui Dumnezeu pentru această zi încărcată de emoție sfântă în care întreaga comunitate a orașului Bocșa a simțit atmosfera sfintelor sărbători ale Crăciunului. (Pr. Silviu Ferciug)

    Sărbători binecuvântate și luminate tuturor!