Spectacolul caritabil „Binele în dar”, la Reșița

11 December 2023 Off By Herea Darius
Spectacolul caritabil „Binele în dar”, la Reșița

Peste 150 de colindători, în majoritate copii și tineri, au adus vestea cea bună a Nașterii Pruncului Iisus, sâmbătă, 9 decembrie, la ceas de seară, în cadrul spectacolului caritabil „Binele în dar”, organizat de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului în incinta magazinului Dacus din Municipiul Reșița.

Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, aflat la cea de-a doua ediție, și-a propus să reunească cete de copii și tineri colindători din eparhie, pe de o parte, dar și strângerea de donații pentru copiii beneficiari ai campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, pe de altă parte.

Spațiul, unul non-formal, situat într-un centru comercial deschis în acest an la Reșița, a fost animat mai bine de două ore de colindele strămoșești care au răsunat din glasurile copiilor, tinerilor și interpreților prezenți. În cadrul evenimentului, au colindat coruri de copii și tineri de la centrele de tineret ale eparhiei, respectiv: Corul Centrului de Tineret „Sf. Stelian” al Parohiei Sf. Nicolae Bocșa, dirijat de prof. Geanina Mură, Corul Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” Oravița, dirijat de prof. Adela Sfăt, Corul Centrului de Tineret „Sf. Nicolae” Măureni, dirijat de părintele Aurel Radics, Corurile „Pui de Cer” și „Laudae” ale Centrului de Tineret Moniom, dirijate de prof. Georgiana Ciucur și Corul ATOR Banatul de Munte, dirijat de Anita Radics. De asemenea, au participat tinerele soliste Clara Trandafir din Caransebeș și Mariana Bârsan de pe Valea Cernei, iar seara a fost încununată de prezența Grupului Ethos al Episcopiei Caransebeșului, care a încântat asistența cu un buchet de colinde adecvate contextului. Evenimentul, prezentat de omul de presă Sergiu Taban, a reunit un public divers, de toate vârstele, atât din Municipiul Reșița, cât și din localitățile Bocșa, Oravița, Măureni și din împrejurimi.

„A fost o seară foarte frumoasă, plină de zâmbete și emoții, pentru că cetele de copii și tineri, atunci când colindă au un farmec aparte, au acea candoare primordială, prin care reușesc să transmită mesajul curat al Nașterii Pruncului Iisus. Suntem recunoscători tuturor celor care au adus în dar colindul sfânt și bun, tuturor oamenilor de bine, care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment inedit, precum și tuturor celor care au donat pentru copiii nevoiași, la care vom ajunge, negreșit, în perioada următoare. Sumele strânse din donații nu sunt mari, dar ceea ce rămâne este amintirea acestei seri de comuniune, cântec și bucurie, acum, la vremea Postului Crăciunului, în prag de Sărbători”, a mărturisit părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de Tineret al eparhiei.

Spectacolul a fost organizat cu sprijinul magazinului de bricolaj Dacus, din Municipiul Reșița, în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Donațiile strânse în cadrul evenimentului caritabil vor fi folosite pentru achiziționarea de ghetuțe noi și dulciuri, în cadrul campaniei „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, care se află în desfășurare la nivelul întregii eparhii din Banatul de Munte.