Taina Sfântului Maslu la Moldova Nouă

19 December 2023 Off By Pavel Canea
Taina Sfântului Maslu la Moldova Nouă

În duminica a 28-a după Rusalii, la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Clisura Dunării.       

În cuvântul de învățătură rostit de către părintele Gheorghiță Băloi, s-a arătat importanța participării credincioșilor la Sfânta Liturghie, fără a găsi motive sau scuze precum cei din pilda celor poftiți la cină : Ne apropiem de marea sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos și așteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu familia, rudele, prietenii și cunoscuții în jurul mesei special pregătite pentru Crăciun. Să nu uităm și de participarea noastră la Sfânta Liturghie. În con­știința creștinului, Sfânta Liturghie trebuie să rămână o invitație și o participare la o cină foarte specială, la care Hristos este Gazda: «Căci Tu ești Cel ce aduci și Cel ce Te aduci, Cel ce primești și Cel ce Te împărți, Hristoase, Dumnezeul nostru», mărturisim în rugăciunea din timpul cântării Heruvic. Această Cină liturgică este o sărbătoare a iubirii lui Dumnezeu pentru noi, a milostivirii și bunăvoirii Sale”.

În cadrul slujbei a fost scoasă spre închinare o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, pe care Parohia Adormirea Maicii Domnului a primit-o în dar din Grecia.

„Este cunoscut faptul că Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, a tămăduit multe boli ale credincioșilor ce s-au rugat cu multă evlavie. Credem și noi că prin milostivirea lui Dumnezeu, această părticică din moaștele Sfântului Nectarie pe care am primit-o și pe care o vom păstra în biserica noastră, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va fi de ajutor bolnavilor din orașul nostru dar și din întreaga Clisură a Dunării”,  a precizat părintele paroh Ion Nedelcu în încheiere.