Bucuria Nașterii Domnului, vestită prin colinde la centrele sociale și unitățile medicale din Reșița și Oravița

20 December 2023 Off By Pavel Canea
Bucuria Nașterii Domnului, vestită prin colinde la centrele sociale și unitățile medicale din Reșița și Oravița

Sute de persoane vârstnice, copii și bolnavi din centrele social-filantropice și unitățile medicale din Reșița și Oravița au primit dragoste, binecuvântare și o mângâiere în prag de sărbătoare.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, ostenitorii Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Caransebeșului, împreună cu un grup de colindători de la Centrul Eparhial, au mers luni, 18 decembrie, la Centrul de zi de Servicii de Asistență Socială pentru Persoanele Vârstnice din Reșița și la Căminul pentru persoane vârstnice Marginea Land din municipiul reședință de județ. Colindătorii au transmis vestea cea bună a Nașterii Domnului Iisus Hristos, iar beneficiarii și personalul deservent au primit daruri și calendare. De asemenea, colindătorii au vizitat și Inspectoratul de Poliție al județului Caraș-Severin, precum și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Misiunea social-filantropică și duhovnicească a Episcopiei Caransebeșului a continuat și marți, 19 decembrie, la Oravița. Aici au fost vizitate, Centrul Nera, Spitalul Oravița, Centrul pentru persoane vârstnice „Sfântul Iosif”, Centrul „Primăvara” și Centrul „Elena Ardelean”. La fel ca și luni, grupul de colindători a bucurat inimile celor vizitați prin frumoasele colinde strămoșești, iar copiii, bătrânii și bolnavii au primit cadouri și calendare.

„Astăzi încheiem în Episcopia Caransebeșului un maraton de 3 săptămâni de colinde și de fapte bune. Preasfințitul Părinte Episcop Lucian și ostenitorii Centrului Eparhial, însoțiți de părinții de la Catedrala noastră Episcopală, au vizitat 31 de centre sociale și unități spitalicești din județ, ducând vestea cea bună a nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos și împărțind daruri la toți beneficiarii din aceste așezăminte”, a precizat părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Atât la Reșița, cât și la Oravița, în a doua parte a zilei au fost organizate de către Episcopia Caransebeșului două concerte de colinde. Luni, la Reșița, s-a desfășurat la Palatul Cultural, concertul „Pace sfântă pe pământ”, în interpretarea grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, grupului coral „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad și Georgianei Vița.

La Oravița, marți 19 decembrie, grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, precum și câteva grupe de copii de la Școala din localitate au adus bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos prin colindele interpretate la Casa de Cultură „George Motoia Craiu”.