Ziua Națională la Moldova Nouă

2 December 2023 Off By Herea Darius
Ziua Națională la Moldova Nouă

Vineri, 1 Decembrie 2023, în Moldova Nouă pe o vreme de sărbătoare, preoții parohiei „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Moldova Nouă însoțiți de credincioși au purtat steagul tricolor român până la unul din monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului românesc aflat pe raza orașului, pentru a marca Marea Unire de la 1918, aducând un pios omagiu celor care și-au dat viața pentru țară și credință.

Manifestarea a început cu intonarea imnului național „Deșteapta-te Române” urmată de slujba de parastas pentru eroi săvârșită de un sobor de preoți format din părintele protopop Bogoliub Martinovici, părintele Gheorghiță Băloi și părintele Emanuil Stancovici.

În cuvântul de învățătură pr. protopop Bogoliub Martinovici a subliniat faptul  că noi cei de azi trebuie să fim mai mult ca recunoscători înaintașilor dar și sfinților care au făcut posibil ca noi să fim azi o Românie creștină. Prof. Loredana Udrescu de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă a amintit faptele istorice care au condus la făurirea Marii Uniri.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroului necunoscut, unde și Protopopiatul Ortodox Român din Moldova Nouă a depus o frumoasă coroană ca semn de cinstire si prețuire pentru eroii patriei. (Pr. Gheorghiță Băloi)