Inimi bune…fără frontiere

3 December 2023 Off By Herea Darius
Inimi bune…fără frontiere

Comunitatea ortodoxă română din Gӓnserndorf – Austria a adus daruri și bucurii celor 35 de copii beneficiari ai Centrului de Zi „Sf. Cuv. Parascheva” din Oțelu Roșu.

Dorința de a face bine semenilor din țara natală a însuflețit comunitatea ortodox-românească din Gӓnserndorf – Austria, coordonată de inimosul părinte Alin Buliga. Astfel, familiile care formează tânăra parohie au pregătit 35 de cadouri copiilor beneficiari ai Centrului de Zi „Sf. Cuv. Parascheva” din Oțelu Roșu.

În 2 decembrie, părintele paroh, însoțit de un delegat al mirenilor din parohie a vizitat Așezământul monahal-social „Țara Almăjului” – Bozovici, unde au oferit daruri, constând în alimente neperisabile.

Duminică, 3 decembrie, părintele Alin Buliga a slujit alături de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, la Parohia Maciova din Protopopiatul Caransebeș. În după amiaza aceleiași zile cei 35 de copii de la Centrul de Zi „Sf. Cuv. Parascheva” din Oțelu Roșu și-au așteptat binefăcătorii, care le-au pregătit cu multă afecțiune și atenție cadourile. Aceștia și-au întâmpinat oaspeții cu colinde, dar și cu inimile pline de recunoștință. La final, în semn de prețuire pr. Alin Buliga a primit din partea Centrului Eparhial obiecte liturgice necesare tinerei parohii pe care a înființat-o în apropierea Vienei. Darurile liturgice au fost oferite de părintele arhimandrit Casian Rușeț, care a transmis din partea Episcopiei Caransebeșului toată recunoștința inimoșilor filantropi români din Austria.

În acest context s-a apreciat metodologia foarte personală a credincioșilor din Gӓnserndorf, care în mod simbolic au adoptat un copil sau doi, în sensul în care au făcut cumpărăturile și au împachetat darurile constând în produse noi, precum: încălțăminte, haine de iarnă, produse de igienă și dulciuri. Totodată, delegatul Centrului Eparhial a apreciat munca zilnică a responsabililor de centru, în mod special a doamnei Aura Vasiloni, care se îngrijește de copiii asistați. La acest moment de comuniune s-a amintit legătura frumoasă dintre părintele paroh Alin Buliga din Gӓnserndorf și Episcopia Caransebeșului. Sfinția sa absolvit Seminarul Teologic din Caransebeș, activând mai mulți ani ca solist în bine-cunoscutul grup psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului.