Părintele Rusalin Chincea a fost prohodit

10 February 2024 Off By Herea Darius
Părintele Rusalin Chincea a fost prohodit

În seara zilei de 9 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului, a poposit în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, unde alături de un sobor de preoți, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru părintele iconom stavrofor Rusalin Chincea, care timp de 20 de ani a slujit aici și care a trecut la cele veșnice în data de 07 februarie 2024. La această slujbă de pomenire, alături de familia îndoliată, au fost și foarte mulți oameni care l-au cunoscut pe părintele Rusalin Chincea.

În dimineața zilei de 10 februarie 2024, trupul neînsuflețit al părintelui Rusalin Chincea a fost depus în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Târnova unde a păstorit timp de  22 de ani. După săvârșirea Sfintei Liturghii, de către preoții locului Ion Ștefoni și Sergiu Dalea, la ora 12  un sobor de preoți, alături de preotul Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței și preotul Ioan Văran – protopop onorific, au început slujba de prohodire a părintelui Rusalin Chincea.

La final preotul protopop onorific Ioan Văran – fiu al satului, și coleg de seminar al părintelui Rusalin, a amintit celor prezenți câteva lucruri din viața părintelui. De asemenea părintele Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței a ținut un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență câteva trăsături ale părintelui Rusalin și anume blândețea și înțelepciunea dar și dragostea. Totodată i-a îndemnat pe cei prezenți ca de acum înainte să răspundă cu aceeași dragoste la dragostea părintelui, care cu multă sârguință și dragoste s-a rugat pentru ei.

La sfârșit preoții slujitori, purtând sicriul cu trupul neînsuflețit, au înconjurat biserica „Pogorârea Sfântului Duh” – Târnova în glasul clopotelor și înălțând rugăciuni către Mântuitorul Hristos pentru iertarea și odihna părintelui Rusalin. După aceasta alaiul funerar a pornit spre cimitir unde părintele Rusalin Chincea a fost înmormântat. (Pr. Cristian Manole)

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în Împărăția Sa cerească!