Calendarul taberelor TDIS și TDIF pentru anul 2024 și înscrierea copiilor participanți

1 March 2024 Off By Herea Darius
Calendarul taberelor TDIS și TDIF pentru anul 2024 și înscrierea copiilor participanți

Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, în colaborare cu partenerii locali din comunitățile care vor găzdui taberele de tip TDIS și TDIF, a definitivat calendarul de desfășurare acestora, pentru anul 2024. Astfel, cele 13 tabere care vor avea loc în acest an se vor desfășura în perioada 25 iunie – 16 iulie și 4-8 septembrie.

Cu o durată fixă de 5 zile, în acest an, cele 13 tabere din acest an se vor desfășura după următorul program: TDIF Bocșa: 25-29 iunie, TDIS Moniom: 27 iunie – 1 iulie, TDIF Anina: 28 iunie – 2 iulie, TDIS Grădinari: 2-6 iulie, TDIS Forotic: 2-6 iulie, TDIS Marga: 3-7 iulie, TDIS Teregova: 4-8 iulie, TDIS Eftimie Murgu: 8-12 iulie, TDIS Fârliug: 9-13 iulie, TDIS Șopotu Nou: 10-14 iulie, TDIS Măureni: 12-16 iulie, TDIF Oravița: 4-8 septembrie, TDIF Caransebeș: 4-8 septembrie.

 „Având în vedere că în această vară, voluntarii noștri vor fi implicați și în organizarea unui eveniment important, care va reuni 500 de tineri la Reșița și Caransebeș, în perioada 29 august – 1 septembrie – este vorba de Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – am hotărât, de comun acord cu partenerii noștri din comunități, ca perioada de desfășurare a cestor tabere să fie la începutul verii și la finele acesteia. Va fi, așadar, un efort organizatoric deosebit, pentru că vom avea și 3 sau 4 tabere simultan, dar suntem pregătiți cu un număr mare de voluntari pe care în vom forma chiar începând de săptămâna viitoare”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

Totodată, în această perioadă a fost lansată procedura de înscriere copiilor participanți la aceste tabere. Beneficiarii taberelor sunt copii și tineri cu vârste între 7 și 18 ani din localitățile care vor găzdui aceste tabere. Înscrierea copiilor se va face pe tot parcursul lunii martie de către partenerii noștri locali, respectiv: parohiile, școlile și autoritățile publice locale, care vor alcătui listele de beneficiari în funcție de prioritățile stabilite la nivel local.

 „Referitor la înscrierea copiilor în tabere, facem precizarea că aceasta este în sarcina exclusivă a partenerilor noștri din comunități, în funcție de strategia locală aleasă: respectiv, copii cu rezultate bune la învățătură, copii proveniți din familii cu risc de excluziune, copii care sunt implicați în misiunea Bisericii pe plan local, sau un mix de astfel de criterii”, a mai precizat părintele Mihai Ciucur.

Informații suplimentare despre înscrierea copiilor se pot obține la partenerii locali (preoți parohi, directori de instituții de învățământ și reprezentanți au autorităților publice locale), iar perioada de înscriere este 1-31 martie 2024.

În perioada următoare, în cadrul proiectului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, se vor desfășura sesiunile inițiale de formare a voluntarilor, care vor avea loc în perioada 8-9 martie. Peste 120 de tineri de pe întreg cuprinsul eparhiei s-au înscris pentru a putea deveni voluntari în cadrul proiectului, în perioada martie – mai urmând a se derula sesiunile de formare și perfecționarea a acestora, pe baza Conceptului de tabără TDIS.