Copii și tineri reuniți în rugăciune la Ocna de Fier

2 March 2024 Off By Herea Darius
Copii și tineri reuniți în rugăciune la Ocna de Fier

Un număr mare de copii și tineri s-au reunit în rugăciune, la Slujba Paraclisului Maicii Domnului săvârșită vineri, 1 martie 2024, la ceas de seară în biserica Parohiei Ocna de Fier din Protopopiatul Reșița.

Slujirea este parte a proiectului eparhial misionar intitulat „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși”, desfășurat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor sfinților tămăduitori fără de arginți.

Soborul de preoți slujitori a fost format din: părintele inspector Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret, părintele Flavius Brie, cel care se îngrijește de Parohia Ocna de Fier, părintele Aurel Radics de la Măureni, părintele Valentin Costea de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Bocșa Română și părintele Daniel Nap de la Parohia „Sfânta Treime” Steierdorf – Anina.  Răspunsurile la strană a fost date de către un grup de tineri de la Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, iar la finalul slujbei, după ce s-au citit rugăciuni de mângâiere pentru cei bolnavi, părintele Daniel Nap, responsabil cu activitățile catehetice la nivelul Biroului de catehizare a tineretului, a susținut o scurtă cateheză pe tema iertării, pornind de la cuvântul Evangheliei după Matei, capitolul 6, versetul 14: „Că de veți ierta oamenilor greșalele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru cel ceresc”.

„Prin săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului în diferite comunități din cuprinsul eparhiei noastre încercăm să dinamizăm misiunea Bisericii noastre, înmulțind rugăciunea pentru întreaga comunitate gazdă, și în special pentru cei bolnavi și suferinzi, pentru că Maica Domnului este mama noastră, a tuturor, și ne mângâie și alină durerile sufletești și trupești. Așadar, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că a rânduit să aducem preacinstire Preacuratei Sale Maici, aici, la Ocna de Fier”, a mărturisit părintele Daniel Nap.

După mesajul catehezei, părintele Mihai Ciucur a subliniat contextul acestei slujiri a Paraclisului Maicii Domnului la Ocna de Fier și a transmis cuvântul de binecuvântare și purtare de grijă din partea Preasfințitului Părinte Lucian, felicitând, totodată, pe preoții prezenți pentru numărul mare de copii și tineri din biserică. De asemenea, părintele inspector a prezentat pe doi dintre tinerii membri ai ATOR Banatul de Munte – Mihail Cincheză și Anamaria Iovu – aceștia adresând scurte mărturii despre lucrarea misionară pe care o desfășoară în Biserică. La finalul slujbei, părintele Flavius Brie a mulțumit tuturor celor implicați în această slujire misionară, vârstnicii din parohie au primit cărți de rugăciuni pentru bolnavi din partea Preasfințitului Părinte Lucian, tinerii au primit inconițe, iar doamnele și domnișoarele mărțișoare – simbol al primei zile de primăvară.

Copiii și tinerii prezenți la sfânta slujbă sunt membri ai centrelor catehetice și de tineret de pe raza Cercului Pastoral Bocșa, respectiv de la: Centrul de Tineret Măureni, Centrul de Tineret „Mugurii Ortodoxiei” Bocșa Română, Centrul de Tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, precum și copii și tineri din parohia gazdă, Ocna de Fier, dar și de la Dognecea.

Următoarea slujire din cadrul acestui proiect misionar va fi după Sfintele Paști, în data de 10 mai, la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, la Mănăstirea Gornea de pe Clisură.