Proiectul „Tineri voluntari pentru comunitate” a fost prezentat la Caransebeș

21 March 2024 Off By Herea Darius
Proiectul „Tineri voluntari pentru comunitate” a fost prezentat la Caransebeș

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș a găzduit miercuri, 20 martie, o întâlnire de prezentare și diseminare a proiectului „Tineri voluntari în comunitate”, implementat de către Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte – filiala Caransebeș.

Întâlnirea a reunit reprezentanți ai ATOR Banatul de Munte, alături de reprezentanți ai instituției gazdă, precum și ai liceelor partenere din Municipiul Caransebeș. Scopul întâlnirii a fost prezentarea, pe scurt, a proiectului, precum și stabilirea modalităților de colaborare cu instituțiile partenere din Caransebeș.

Întâlnirea a fost moderată de către părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de Tineret al eparhiei, cel care asigură partea de mentorat în cadrul proiectului, și a debutat cu prezentarea obiectivelor, a beneficiarilor și a principalelor activități, de către Anastasia Chereș, coordonatoarea proiectului și a filialei din Caransebeș a asociației. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul Anita Radics, președintele ATOR BM, care a prezentat, pe scurt, specificul acestor proiecte – un proiect similar fiind deja în implementare la Reșița – , doamna Diana Țîrdea, managerul muzeului, care și-a exprimat satisfacția pentru implementarea unui astfel de proiect destinat tinerilor, în Caransebeș, și a asigurat de tot sprijinul instituției pe care o reprezintă, precum și reprezentantele celor două licee partenere din oraș – Colegiul Național „Traian Doda” și Colegiul Național „C.D. Loga” – care au asigurat, la rândul lor, de tot sprijinul din partea instituțiilor de învățământ pe care le reprezintă. La întâlnire au luat parte, alături de grupul de inițiativă din cadrul ATOR Banatul de Munte, și alți elevi de la cele două licee, care sunt voluntari în cadrul asociației și care vor disemina în școli obiectivele și activitățile proiectului.

Proiectul „Tineri voluntari în comunitate” își propune să ofere tinerilor din Caransebeș oportunități de creștere și dezvoltare în plan personal, prin participarea la mai multe workshopuri tematice, precum și posibilitatea de a face voluntariat în cadrul programului. De activitățile proiectului vor beneficia minim 20 de tineri liceeni din oraș, precum și copii din localități învecinate orașului, precum: Iaz, Obreja sau Petroșnița.

„Tineri voluntari pentru comunitate” este o inițiativă a tinerilor atoriști, se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, între martie 2024 și februarie 2025 și este un proiect cofinanțat prin Corpul European de Solidaritate, având codul de proiect: 2023-RO01-ESC30-SOL-000185180. Prima activitate în cadrul proiectului va avea loc sâmbătă, 30 martie, la muzeul din localitate, unde tinerii vor propune o activitate de tip treasure hunt, care va avea scopul de a forma și consolida echipa de tineri care se vor implica în derularea proiectului.