Zi de mare bucurie pentru credincioșii din Parohia Măureni

25 March 2024 Off By Pavel Canea
Zi de mare bucurie pentru credincioșii din Parohia Măureni

Sâmbătă, 23 martie 2024, în ajunul praznicului Duminicii Ortodoxiei, cu două zile înaintea sărbătorii Bunei Vestiri, Icoana făcătoare de minuni de la Măru a poposit în parohia Măureni. După o scurtă procesiune, Sfânta Icoană a intrat în biserica localității noastre, a fost așezată pe un baldachin pregătit pentru întâmpinarea ei și apoi a fost oficiat Paraclisul Maicii Domnului înaintea Sfintei Icoane. După oficierea slujbei Paraclisului, părintele Nicolae-Pavel Negrei ne-a istorisit despre originea și minunile care s-au înfăptuit de către această icoană. Bucuria tuturor de a o avea pe Maica Domnului în mijlocul nostru, mai ales în această perioadă a postului, a fost mărturisită prin emoțiile și lacrimile care au curs în timpul sfintei slujbe și la sărutare.

Este uimitor cum încă Dumnezeu lucrează prin cuvintele Sfintei Scripturi în mijlocul poporului Său. Aici mă refer la cuvinte păstrate în scriptura Vechiului Testament: „Iată acum, ce este bun şi ce este frumos, decât numai a locui fraţii împreună!” (Ps. 132, 1) și cele din Noul Testament: „Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?” (Lc. 1, 43)

Spun aceste cuvinte, gândindu-mă la felul cum s-a născut această dorință de a aduce la noi, în Parohia Măureni, icoana făcătoare de minuni de la Parohia Măru. Când am participat la evenimentul numit „Crăciunul Tinerilor”, la mănăstirea de la Poiana Mărului, din Episcopia Caransebeșului, nu am avut nici un gând de a aduce icoana de la parohia învecinată mănăstirii. Înainte de momentul de încheiere a susnumitului eveniment, l-am zărit pe părintele Nicolae-Pavel Negrei de la Parohia Măru, pe părintele inspector Mihai Ciucur și pe părintele consilier cultural Casian Rușeț discutând. Într-un moment m-am gândit: „Oare nu m-ar ajuta părintele consilier să-l conving pe părintele de la Măru să aducă icoana de la parohia dumnealui la Măureni?”. Am îndrăznit, am vorbit cu părintele inspector, și apoi împreună cu părintele consilier, care de îndată și-a arătat disponibilitatea de a întreprinde cele necesare la realizarea acestei dorințe, a afirmat părintele Aurel Radics.

A fost o zi pe care cred că toți am dorit-o, deoarece vorbim de binecuvântare foarte mare în care Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a sosit la noi în comunitate.  Am mai spus de-a lungul timpului, pentru mine, ca și primar, este o binecuvântare prezența Preasfințitului Părinte Episcop Lucian în mijlocul nostru, și bineînțeles aceste lucruri minunate. Vorbim de Icoana Maicii Domnului care ne protejează cu siguranță și ne dă speranță pentru viitor. Mulțumesc tuturor celor prezenți, mă bucur că am fost într-un număr mare! Să ne ajute Dumnezeu în continuare! a adăugat primarul Brian Filimon.

Am simțit o liniște sufletească în momentul sosirii Icoanei în mijlocul nostru, Maica Domnului ne-adus o bucurie duhovnicească. A fost cu adevărat o binecuvântare ca Icoana să poată ajunge la noi. Mulțumim Maicii Domnului pentru toate acestea și o rugăm să mijlocească pentru toți înaintea Tronului Preasfintei Treimi, a mărturisit tânăra Andrada Lascu.

Și iată așa, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Lucian, cu împlinirea demersurilor necesare în obținerea binecuvântării chiriarhale, făcute de părintele inspector Mihai Ciucur și cu siguranță și cu recomandările făcute și de părintele consilier Casian Rușeț, toată dorința credincioșilor a devenit fapt împlinit.

Mulțumim Preasfințitului Părinte Episcop Lucian pentru dragostea cu care ne-a dat această binecuvântare, părintelui consilier cultural Casian Rușeț, părintelui inspector Mihai Ciucur,  părintelui Sorin Belu de la parohia Șoșdea și fiului parohiei noastre, părintele Daniel Nap de la parohia Steierdorf-Anina pentru împreuna slujire. De asemenea, mulțumim tinerilor de la ATOR Banatul de Munte și  Centrul de tineret „Sf. Ierarh Nicolae” Măureni, cu care am organizat acest eveniment și tuturor celor care au fost prezenți în biserica parohiei Măureni, alături de care ne-am bucurat duhovnicește.