A fost sfințit așezământul de servicii sociale din Oțelu Roșu

26 April 2024 Off By Pavel Canea
A fost sfințit așezământul de servicii sociale din Oțelu Roșu

Joi, 25 aprilie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a sfințit așezământul de servicii sociale „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, ce funcționează în orașul Oțelu Roșu. Totodată, a binecuvântat și o troiță de lemn amplasată în fața așezământului social.

⁠La acest eveniment au participat autorități județene, preoți din oraș și împrejurimi, precum și ostenitorii și beneficiarii așezământului. „În orașul Oțelu Roșu din 2015 avem servicii sociale articulate. Pentru o vreme toate aceste servicii s-au desfășurat în cadrul Liceului din localitate, iar de anul trecut, primind un imobil, am amenajat acest așezământ social-filantropic pentru copiii defavorizați din oraș. Aici vin peste 30 de copii în fiecare zi, își fac temele, sunt prezenți la diferite activități, se roagă împreună și servesc o masă caldă. Cred că din punct de vedere social acest așezământ este binevenit, mai ales în această zonă din Oțelu Roșu, unde avem destule familii defavorizate, monoparentale, familii cu multe și grave probleme sociale”, a afirmat Preasfințitul Lucian.

⁠La final, doamnei Parascheva Cardoș, cea care a donat casa în care funcționează așezământul și domnului Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, i s-au conferit ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”. Ctitorii și binefăcătorii care s-au implicat în procesul de renovare și dotare a așezământului au primit din partea chiriarhului diplome de recunoștință.

Părintele Episcop Lucian a oferit o icoană cu ocrotitoarea așezământului social. „Îi felicităm pe toți cei care au contribuit la amenajarea acestui spațiu și îi mulțumim doamnei Parascheva, domnului președinte Romeo Dunca și tuturor preoților și credincioșilor din Oțelu Roșu care ne-au dat o mână de ajutor, pentru că singuri nu puteam amenaja acest spațiu. Dorim extinderea serviciilor sociale la Oțelu Roșu pentru că mai avem un spațiu generos tot aici și în viitorul apropiat ne-am propus să mărim numărul beneficiarilor de aceste servicii sociale la circa 200 de copii”, a mai spus Părintele Episcop.

Așezământul găzduiește peste 30 de copii care servesc o masă caldă, își fac temele, se roagă împreună și au diverse activități recreativ-educative. De asemenea, tot în cadrul așezământului se reunesc și membrii ATOR Valea Bistrei.