Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” în Protopopiatul Moldova Nouă        

25 April 2024 Off By Herea Darius
Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” în Protopopiatul Moldova Nouă        

Biserica Parohiei „Sf. M. Mc. Gheorghe” Moldova Nouă a găzduit miercuri, 24 aprilie , festivitatea de premiere a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de mulțumire și binecuvântare săvârșită de către părintele inspector Mihai Ciucur, de la Departamentul de Tineret al eparhiei, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici.

După momentul de rugăciune, părintele protopop a adresat un cuvânt de mulțumire și felicitare preoților, copiilor și tinerilor prezenți, subliniind consecvența parohiilor de pe cuprinsul protopopiatului în a participa la acest concurs, cât și calitatea portofoliilor pe care grupele catehetice le-au realizat în acest an, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor.

A urmat cuvântul de învățătură transmis de către părintele inspector Mihai Ciucur, care a vorbit tinerilor prezenți despre dragoste, ca modalitate de vindecare a suferințelor și bolilor sufletești și care i-a îndemnat pe tineri să își păstreze inocența și curăția, oferind ca soluție creșterea și dezvoltarea lor armonioasă în sânul Bisericii.

În cea de-a doua parte a festivității a avut loc premierea celor 7 grupe catehetice prezente, cu premii constând în cărți, icoane și diplome. În acest an, la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă, concursul a fost câștigat de grupul catehetic al Parohiei „Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” Oravița, coordonat de către părintele Gelu Moldovan. În total, la nivelul, protopopiatului, la concurs au participat 17 parohii, fiind implicați aproximativ 200 de copii și tineri din localitățile rurale și din cele două orașe: Moldova Nouă și Oravița.

„Este deja o tradiție ca, la final de aprilie, să venim aici, în Protopopiatul Moldova Nouă, și să premiem cele mai bune portofolii din cadrul Concursului Național Catehetic al Patriarhiei Române. Și în acest an, la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă s-au înscris în concurs cele mai multe parohii din cuprinsul eparhiei noastre, evidențiindu-se încă o dată parohiile la nivelul cărora există centre de tineret sau în care am desfășurat tabere în ultimii ani. Suntem, deci, recunoscători lui Dumnezeu pentru continuitatea și consecvența preoților din Protopopiatul Moldova Nouă și felicităm pe părintele protopop Bogoliub Martinovici și pe responsabilul cu cateheza, părintele Gheorghiță Băloi, pentru rezultatele deosebite obținute și în acest an. De asemenea, felicităm efortul colectiv al reprezentanților parhiei Sf. Proroc Ilie Tesivteanul din Oravița, acolo unde există cel mai vechi centru de tinertet din Episcopia Caransebeșului”, a subliniat părintele Mihai Ciucur.

Festivitatea de premierea la nivel eparhial a Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” va avea loc în data de 14 mai, la Centrul eparhial din Caransebeș, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.