Bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș

22 April 2024 Off By Pavel Canea
Bucurie duhovnicească în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș

Credincioșii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Caransebeș au trăit în după-amiaza zilei de duminică, 21 aprilie, momente de aleasă bucurie, întrucât au avut prilejul să se roage la Taina Sfântului Maslu împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Bucuria duhovnicească a fost sporită, deoarece, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, au fost aduse spre închinare moaștele Sfântului Ierarh Nectarie ce se află la Schitul Feneș din județul Caraș-Severin.

Din soborul slujitor a făcut parte părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, care la final a vorbit celor prezenți despre exemplul de viețuire pe care ni-l oferă sfinții care au plăcut lui Dumnezeu din veac, dedicându-și viața rugăciunii și nevoinței. „Ceea ce facem în Postul Mare ar trebui să facem toată viața. Să înmulțim rugăciunea, fapta cea bună, să ne umplem candela sufletului cu untdelemnul credinței, al dragostei, al bunătății și al iertării. De multe ori în activitatea noastră cotidiană uităm de Dumnezeu, dar atunci când ne aducem aminte de Domnul să intensificăm rugăciunea și să stăruim în convorbirea noastră cu Mântuitorul, ca El să ne fie alături și în momentele când ne îndeletnicim cu lucrurile lumești. Să ne rugăm și sfinților și mai ales Maicii Domnului, căci vom primi ajutor, alinare și vindecare dacă venim cu evlavie, cu credință și cu dragoste în fața sfintelor icoane, dar și în fața sfintelor moaște, așa cum am venit astăzi să-i cerem ajutor Sfântului Ierarh Nectarie”.

La final, părintele paroh Marius Dănănău I-a mulțumit Doctorului suprem al sufletelor și al trupurilor noastre, Care a făcut posibil acest eveniment, necesar pentru credincioșii parohiei din cartierul Cazărmii al municipiului Caransebeș. „Ne-am gândit că este benefic pentru credincioșii noștri să ne rugăm împreună la Taina Sfântului Maslu în această perioadă a urcușului spiritual spre Înviere, aflându-ne și în anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți. De aceea, cu binecuvântarea Părintelui Episcop am adus în biserica noastră și sfintele moaște de la Schitul Feneș, ca să-l avem alături de noi în rugăciune și pe Sfântul tămăduitor Nectarie. Astfel, prin rugăciunea intensă din această seară nădăjduim ca Dumnezeu să se milostivească spre toți aceia care au participat la această Sfântă Taină și spre cei ce i-am pomenit”.

Toți cei prezenți s-au închinat la Sfântul Ierarh Nectarie și i-au cerut să mijlocească pentru ei la Dumnezeu pentru a-i tămădui de bolile sufletești și trupești.