Cei aflați în suferință din Episcopia Caransebeșului au fost cercetați de clericii Eparhiei

5 April 2024 Off By Pavel Canea
Cei aflați în suferință din Episcopia Caransebeșului au fost cercetați de clericii Eparhiei

Programul eparhial de rugăciune, cercetare și mângâiere a celor aflați în suferință și neputincioși, ce se desfășoară anul acesta în Episcopia Caransebeșului, în contextul anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, dar și a anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, a continuat joi, 4 aprilie. Astfel, în săptămâna a 3-a din Sfântul și Marele Post al Paștilor, au fost săvârșite mai multe Sfinte Masluri în întreaga Eparhie a Banatului Montan.

Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Așezământul monahal-social „Țara Almăjului”, la care au participat beneficiarii așezământului, personalul deservent, viețuitorii, dar și alți credincioși din întreaga Vale a Almăjului. Acest așezământ este cel mai mare de acest fel din Episcopia Caransebeșului, aici fiind îngrijiți spiritual, fizic și medical peste 100 de persoane vârstnice.

„Și în această joi din săptămâna a 3-a a Postului Mare, preoții noștri s-au deplasat în spitalele, azilele și așezămintele social-filantropice din Episcopia Caransebeșului, ca în mijlocul bolnavilor și bătrânilor să săvârșească Taina Sfântului Maslu, rugăciuni de dezlegare și rugăciuni pentru sănătate. Noi am ales ca în această după-amiază să fim în mijlocul persoanelor vârstnice de la acest așezământ de la Bozovici, unde sunt îngrijiți, atât spiritual, cât și medical, peste 100 de persoane vârstnice. Părintele ctitor și duhovnic Teofil Zamela se ocupă îndeaproape de acești părinți și bunici ai noștri, care primesc îngrijire spirituală în fiecare zi, dar sunt îngrijiți și fizic și medical de personalul pe care îl avem aici. Am socotit de bine așadar, ca în Postul Mare, în această săptămână a crucii, să fim alături de părinții și bunicii noștri, care își petrec ultima parte a vieții în acest așezământ”,  a afirmat Preasfințitul Lucian.

„Îl rugăm intens pe Doctorul suprem al sufletelor și al trupurilor noastre să ne vindece pe noi pe toți, să ne ierte și să ne dăruiască mai întâi vindecarea sufletească și să ne spună fiule sau fiică, «iertate sunt păcatele tale». Și apoi, după eliberarea sufletească, după iertarea păcatelor, să ne tămăduiască și rănile trupului, pentru că avem multe neputințe sufletești și trupești și avem nevoie de vindecare sufletească și trupească atât noi cât și cei dragi ai noștri, frații noștri și surorile noastre, care se află pe patul de suferință în azile, spitale sau orfelinate”, a mai spus Părintele Episcop.  

Taina Sfântului Maslu, rugăciuni de dezlegare și pentru sănătate au mai fost săvârșite joi în alte 10 așezămintele medicale și sociale de pe cuprinsul județului Caraș-Severin, fiind implicați toți clericii din Episcopia Caransebeșului.

Cu ocazia acestor 11 slujiri, toți cei prezenți la sfintele slujbe au primit din partea clericilor cărți cu rugăciuni pentru bolnavi și iconițe, iar preoții slujitori i-au binecuvântat și i-au uns cu untdelemn sfințit pe toți cei care nu se pot deplasa din camerele lor.