Olimpiada de Religie în Caraș-Severin

14 April 2024 Off By Pavel Canea
Olimpiada de Religie în Caraș-Severin

La Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița s-a desfășurat sâmbătă, 13 aprilie, faza județeană a Olimpiadei Naționale de Religie. Examenul a debutat cu un moment de rugăciune în curtea unității de învățământ, după care elevii participanți au susținut proba scrisă. În după-amiaza zilei, atât elevii, cât și supraveghetorii, s-au bucurat de un program recreativ, care a constat în vizitarea grădinii zoologice din Reșița, precum și participarea la o piesă de teatru, pusă în scenă special pentru aceștia la Teatrul de Vest din Reșița.

Ziua s-a încheiat la Palatul Cultural, unde a avut loc premierea elevilor, fiind prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

„Foarte mulți elevi în acest an au participat la Olimpiada de Religie, mulți dintre ei au luat premii. Ne-am bucurat împreună cu profesorii de religie pentru că într-adevăr sămânța cuvântului lui Dumnezeu a adus rod însutit în inimile, sufletele și mințile acestor tineri. I-am încurajat la festivitatea de premiere pe olimpicii noștri să continue pe mai departe studiul Sfintei Scripturi, să studieze cu multă atenție cuvântul lui Dumnezeu care are putere multă și să fie apărători și mărturisitori ai dreptei credințe în aceste vremuri controversate. Totodată, i-am îndemnat să fie și să rămână sare a pământului și lumină a lumii și bineînțeles le-am pus la suflet cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos din Predica de pe munte: «Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune, să-L slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri». Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i binecuvinteze pe acești tineri minunați, ca să crească frumos în Iisus Hristos, să rămână aceiași fii duhovnicești ai Bisericii și să păstreze cu fidelitate învățătura de credință pe care au primit-o de la dascălii lor”, a afirmat Preasfințitul Lucian.  

Anul acesta, Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin și Episcopia Caransebeșului a organizat faza județeană a Olimpiadei Naționale de Religie pe parcursul a două zile, astfel duminică, 14 aprilie, elevii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul de pe Bârzava.

La buna desfășurare a acestui eveniment, au contribuit Episcopia Caransebeșului, ISJ  Caraș-Severin, Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, Primăria și Consiliul Local Reșița, Protopopiatul Reșița, EPC Catering Banatul de Munte și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița.