Peste 720 de copii vor participa la taberele organizate în comunitate în vara acestui an

10 April 2024 Off By Herea Darius
Peste 720 de copii vor participa la taberele organizate în comunitate în vara acestui an

Proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat pentru al șaselea an consecutiv de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, va reuni, în vara acestui an,  peste 720 de copii și tineri din 31 de localități rurale și urbane din județul Caraș-Severin.

Înscrierile copiilor participanți au fost realizate prin intermediul partenerilor din cele 13 comunități care vor organiza tabere în vara acestui an, selecția fiind realizată la nivel local, de către reprezentanții școlilor, ai parohiilor și ai administrațiilor publice locale partenere.

Marți, 9 aprilie, a fost organizată, în format online, o întâlnire de lucru la care au participat, alături de organizatori, reprezentanți din toate localitățile care vor găzdui tabere în vara acestui an. Pe ordinea de zi s-au aflat detalii organizatorice importante, precum: finalizarea listelor cu copii beneficiari, semnarea protocoalelor de colaborare și stabilirea contribuțiilor partenerilor locali la bugetul proiectului, discuții despre organizarea efectivă a taberelor în comunități, locațiile de desfășurare a activităților, cazarea voluntarilor în comunitățile gazdă, precum și stabilirea programului de vizite în teren, care va avea loc pe parcursul lunilor aprilie și mai.

„A fost o întâlnire de lucru foarte utilă, pentru că am putut stabili alături de partenerii noștri din comunitățile gazdă următoarele etape din cadrul proiectului nostru, care includ detalii organizatorice de maximă importanță pentru bunul mers al lucrurilor. Și spun acest lucru mai ales în contextul în care, în acest an, majoritatea taberelor se pare că se vor desfășura cu un număr mare de copii – probabil va fi anul cu cei mai mulți copii participanți la taberele noastre – dar și în contextul în care proiectului nostru s-au adăugat comunități noi, sau care s-au reîntors în TDIS după câțiva ani de pauză”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului.

Cele 13 tabere din acest an se vor desfășura în perioada 25 iunie – 16 iulie și 4-8 septembrie, după următorul program: TDIF Bocșa între 25-29 iunie, TDIS Moniom între 27 iunie – 1 iulie, TDIF Anina între 28 iunie – 2 iulie, TDIS Grădinari-Greoni între 2-6 iulie, TDIS Forotic între 2-6 iulie, TDIS Marga între 3-7 iulie, TDIS Teregova între 4-8 iulie, TDIS Eftimie Murgu între 8-12 iulie, TDIS Fârliug între 9-13 iulie, TDIS Șopotu Nou între 10-14 iulie, TDIS Măureni între 12-16 iulie, TDIF Oravița și TDIF Caransebeș, ambele între 4-8 septembrie.

Tot în această perioadă se află în plină desfășurare sesiunile de formare a voluntarilor, organizate distinct, pe fiecare dintre cele șase ateliere ale conceptului de tabără TDIS, formări la care participă aproximativ 120 de voluntari, membri ai ATOR Banatul de Munte.

Proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri” se desfășoară cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în parteneriat cu mai multe parohii, unități de învățământ, autorități publice locale și alți colaboratori județeni și locali. Este cel mai mare program de tabere educaționale din județul Caraș-Severin și își propune, printre altele, crearea unor nuclee de tineri voluntari, sub forma unor centre catehetice și de tineret, în comunitățile gazdă.