Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

22 May 2024 Off By Pavel Canea
Examen de admitere la Seminarul Teologic din Caransebeș

Și în acest an s-au înscris elevi de clasa a 8-a pentru a susține examenul de admitere la Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și a duce mai departe această frumoasă tradiție, dar și pentru a deveni slujitori ai Bisericii și dascăli la catedră.

Astfel, miercuri, 22 mai, s-a desfășurat examenul ce a constat din vizita medicală, verificarea dicției și a auzului muzical, un scurt interviu și o probă scrisă la disciplina Religie, candidații având de pregătit 7 lecții din programa claselor 5-8.

„Astăzi a avut loc examenul de admitere la Seminarul Teologic Ortodox din Caransebeș, ce a debutat cu vizita medicală, urmată de proba orală în care s-au verificat dicția și aptitudinile muzicale, iar la final proba scrisă la disciplina Religie. Ne bucurăm că și în acest an școala noastră reprezintă o opțiune în ceea ce privește continuarea studiilor liceale pentru acești elevi prezenți la examen”, a afirmat părintele profesor Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic din Caransebeș.

Cei care au ales să înceapă studiile teologice la Caransebeș au fost examinați de comisia formată din părinții profesori de la Seminarul Teologic, prezidată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Învățământul teologic din Caransebeș este unul cu o tradiție de peste 150 de ani care a format de-a lungul anilor preoți și profesori, dar mai ales oameni de valoare pentru Biserica strămoșească și pentru societate. La Seminarul Teologic din Caransebeș este o îmbinare armonioasă între studiul disciplinelor laice și a celor de specialitate.

„Elevii care aleg Seminarul Teologic au posibilitatea de a studia discipline de specialitate care îi ajută în viitor la accederea la Facultatea de Teologie și la păstrarea identității lor ortodoxe, dar și multe discipline laice care le lărgesc orizontul de cunoaștere, astfel încât, să poată activa și în alte domenii”, a mai spus părintele director.

Seminarul dispune de săli noi de clasă, cazare în cămin propriu, servirea mesei la cantina şcolii, susţinere financiară din partea Episcopiei pentru elevii merituoși, bibliotecă proprie, biserică pentru oficierea slujbelor religioase, cabinet de informatică, sală de lectură şi acces la internet. Începând cu anul 2015 la Seminarul Teologic din Caransebeș studiază și fete.