Slujire arhierească în Parohia Măgura

31 May 2024 Off By Herea Darius
Slujire arhierească în Parohia Măgura

În Parohia Măgura din Protopopiatul Caransebeș s-a lucrat foarte mult în ultima perioadă. A fost ridicată o capelă mortuară și o troiță așezată în fața bisericii parohiale. De aceea, joi, 30 mai, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în această comunitate și a binecuvântat lucrările efectuate.

„Se vede aici la Măgura că bunii credincioși Îl iubesc cu toată ființa pe Dumnezeu și iubesc din toată inima Biserica, mireasa lui Hristos. Au lucrat constant la sfântul locaș, dar au efectuat lucrări și la casa parohială și iată în ultima perioadă au ridicat o capelă mortuară și o troiță. Astăzi Mântuitorul a fost împreună cu noi, căci așa ne spune: «Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor». A fost Mântuitorul cu noi și a binecuvântat aceste lucrări și Îl rugăm să-i binecuvinteze pe mai departe pe acești buni credincioși, pe cei care se ostenesc să înfrumusețeze biserica și cei care au ridicat capela mortuară și troița. Vedem aici o lucrare frumoasă și fructuoasă între preotul paroh, Consiliul și Comitetul Parohial, autoritățile locale și toți credincioșii care viețuiesc și se roagă în această parohie”, a afirmat Preasfințitul Lucian.   

Foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în straie populare au fost alături de credincioșii și autoritățile locale la sfințirea Capelei mortuare cu hramul „Duminica Sfântului Apostol Toma” și sfințirea troiței. Răspunsurile au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

 Ctitorului Petrică Gander, ierarhul i-a oferit ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, iar părintelui paroh Petru Tită Stanciu și celorlalți ctitori ai capelei Preasfințitul le-a oferit diplome de recunoștință. Cu acest prilej, Părintele Episcop Lucian a binecuvântat și Centrul Cultural din Măgura.

De asemenea, tot joi, chiriarhul i-a cercetat și pe credincioșii din Parohia Teregova unde a binecuvântat lucrările realizate la Liceul tehnologic „Sfântul Dimitrie” în prezența profesorilor și elevilor unității de învățământ.