Tineri și vârstnici uniți în rugăciune la Anina

2 June 2024 Off By Herea Darius
Tineri și vârstnici uniți în rugăciune la Anina

Biserica cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena” din centrul orașului Anina a reunit, vineri, 31 mai, la ceas de seară, un număr însemnat de tineri și vârstnici, care s-au rugat împreună la Slujba Paraclisului Maicii Domnului, în cadrul programului eparhial „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși”.

Slujirea misionară a reunit atât tineri de la ATOR Banatul de Munte, cât și membrii Centrului de Tineret „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Steierdorf, dar și elevi de la școlile din localitate și vârstnici din parohiile din oraș. Soborul de preoți care au săvârșit sfânta slujbă a fost format din: părintele Mihai Ciucur, de la Departamentul de Tineret al eparhiei, părintele Alin Muntean, de la parohia gazdă, părintele Cătălin Lăudat, de la Parohia Celnic-Brădet, părintele Horia Mailat, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Reșița Montană și responsabil cu cateheza parohială în Protopopiatul Reșița și părintele Daniel Nap, de la Parohia „Sfânta Treime” Steierdorf-Anina.

La finalul slujbei Paraclisului Maicii Domnului au fost înălțate rugăciuni pentru bolnavi și suferinzi, iar răspunsurile la strană au fost date de către membrii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Aceștia au oferit, de asemenea, cărți de rugăciune pentru bolnavi celor prezenți, din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Părintele Daniel Nap a susținut o scurtă cateheză cu tema: „Orbirea trupească versus orbirea sufletească”, iar părintele inspector Mihai Ciucur a transmis cuvântul de binecuvântarea din partea Părintelui Episcop Lucian. Seara duhovnicească de la Anina s-a încheiat cu cuvântul de mulțumire al părintelui paroh Alin Muntean și cu agapa frățească oferită de către parohia gazdă.

„Am avut parte de o seară duhovnicească tihnită și plină de recunoștință la Anina, atât din partea tinerilor noștri, care au venit din mai multe părți ale eparhiei să fie împreună în rugăciune, cât și din partea vârstnicilor, care au căpătat nădejde și alinare, mai ales la vederea atâtor tineri în biserica lor, la vreme de rugăciune. Felicităm pe colegii noștri, proții din orașul Anina, pentru misiunea frumoasă în plan catehetic, educațional și social, pe care o desfășoară într-o zonă cu multe provocări de ordin pastoral-misionar a eparhiei noastre”,  a subliniat părintele Mihai Ciucur.

La rândul său, Mihail Cincheză, responsabil în cadrul Biroului de catehizare a tineretului a mărturisit: „A fost o bucurie pentru noi, tinerii, să îi cântăm Maicii Preacurate în biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena din Anina, fiind, totodată, și un context de cunoaștere mai aprofundată a rugăciunii și a importanței acesteia în viețile noastre. Am învățat că nu este destul să te rogi pentru sănătatea trupească , dacă nu lucrezi și la vindecare sufletului, care este nemuritor. Pe noi aceste contexte de rugăciune ne încarcă și ne motivează pentru misiunea pe care o desfășurăm în eparhia noastră”.

Programul de rugăciune „Maica Domnului – izvor de tămăduiri pentru cei neputincioși” a debutat în data de 31 ianuarie și va continua printr-o serie de alte 6 slujiri misionare în parohii, așezăminte monahale și centre medicale, stabilite de către Preasfințitul Părinte Lucian, dimpreună cu reprezentanții Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și ai Biroului de catehizare a tineretului.