Respect și recunoștință eroilor români!

3 June 2019 Off By Herea Darius
Respect și recunoștință eroilor români!

Ziua Eroilor, pe care o celebrăm odată cu una dintre cele mai importante sărbători creștine, Înălțarea Domnului, ne oferă prilejul de a ne reaminti, cu profundă recunoștință, de toți cei care au apărat cu propria lor viață unitatea, independența și suveranitatea țării noastre. Sărbătoarea Înălțării Domnului – Ziua Eroilor este sărbătoare națională pentru poporul român, fiind ziua în care creștinii ortodocși români înalță mai aprig decât în orice altă zi gândurile și rugăciunile lor pentru „eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român”.

În semn de respect și recunoștință pentru aceia care prin sacrificiul lor ce stă așezat pentru eternitate pe altarul poporului român, s-au înveșnicit în amintirea noastră, vă invităm joi, 6 iunie, începând cu ora 17, la Crucea de la Domașnea, monument închinat eroilor patriei și apărătorilor Ortodoxiei.

Evenimentul va începe la ora 17 cu primirea oficialităților și onorul militar, continuând cu serviciul religios, oficiat la ora 17.30 în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Începând cu ora 18, se vor depune coroanele de către instituțiile și oficialitățile prezente, iar la ora 18.30, se va desfășura defilarea Gărzii de Onoare a Brigăzii 18 Infanterie Cercetare și Supraveghere „Decebal” din Timișoara și se va susține un recital de cântece patriotice de către Fanfara militară. Acest eveniment încheie seria manifestărilor prilejuite de cea de-a XIII-a ediție a „Zilelor Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului”.

Vă invităm ca împreună să ne unim inimile într-un imn de aducere-aminte pentru eroii noștri la Cruce, semnul sacrificiului suprem pe care Mântuitorul nostru Iisus Hristos l-a făcut spre răscumpărarea sufletelor noastre!